Mazsolás túrófánk joghurtöntettel

hirdetés

hirdetés

A farsangi időszak népszerű édessége a fánk; hazánkban jellemzően élesztős, azaz kelt tésztából készül, de jól ismert az úgynevezett égetett tésztás változat, vagy a sütőporral készült fánk is. Utóbbi gyorsan elkészíthető és olyan finom, hogy egy-kettőre elfogy a tányérról. Édes, joghurtos öntettel tálalva mennyei eledel.

Hozzávalók 25 darabhoz

Tésztához

2 tojás

2 dkg cukor

1 cs. Bourbon vaníliás cukor

csipet só

0,25 dl napraforgó olaj

1 ek mazsola

1 ek rum

15 dkg túró

15 dkg finomliszt

½ cs. sütőpor

1,5 l napraforgó olaj a sütéshez

Hempergetéshez

1 mk őrölt fahéj

6 dkg kristálycukor

Öntethez

1 jó ek tejföl

7,5 dkg natúr joghurt

2 dkg porcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

1. Az öntethez a hozzávalókat egy kis tálkában alaposan elkeverjük és félretesszük. A hempergetéshez a fahéjat és a cukrot összekeverjük egy tálkában és félretesszük. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk, majd ha már megduzzadtak, lecsepegtetjük.

2. A tojásokat a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáöntjük az olajat és a rumot, és alaposan összekeverjük.

3. A túrót is beletesszük, krémesre keverjük (robotgép habverőjével a legjobb), majd hozzáforgatjuk a lecsepegtetett mazsolát is.

4. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és összeforgatjuk a túrós krémmel.

5. A napraforgó olajat lábosba tesszük, felhevítjük, 2 teáskanál segítségével diónyi golyókat formázunk a tésztából és óvatosan beleengedjük a zsiradékba. A lángot közben mérsékeljük.

6. A fánkokat kisebb adagokban pár perc alatt aranybarnára sütjük (közben fordítunk rajtuk), majd papírtörlőre szedjük, még forrón meghempergetjük a fahéjas cukorban és melegen, az öntettel együtt tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Szenti Gabi

Sünis kanál blog

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás