Kakaós-kókuszos bögrés süti „zebra módszerrel”

Gyorsan összeállítható látványos finomság. A kókuszos világos tésztában szép rajzolatot képez a kakaós-étcsokis massza. A titka az ún. zebra módszer.

Hozzávalók

1 bögre liszt (2,5 dl)

1 bögre kókuszreszelék

2/3 bögre cukor

1 csipet só

1 bögre tej

2/3 bögre étolaj

1 tojás

1/2 cs sütőpor

1 ek kókuszaroma v. kókuszlikőr

2 tk kakaó

2-3 dkg reszelt étcsoki

1 ek tej

1 tk cukor

Elkészítés

A száraz hozzávalókat mérd ki egy tálba és keverd össze.

Add hozzá a folyékony összetevőket, a tojást, kevés kókuszaromát, -kivonatot vagy kókuszlikőrt, ezzel fokozható a kókuszos ízélmény.

Keverd egyneművé a tésztát.

Egy másik keverőtálba kanalazd át a massza felét.

Az egyik feléhez adj 2 teáskanál kakaót, 1 evőkanál cukrot, reszelj hozzá 2-3 dkg étcsokit és evőkanálnyi tejjel lazítsd fel.

Egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát kenj ki olajjal vagy vajjal.

A két különböző színű masszát kanalanként tedd a formába. Az első kanállal a forma közepébe tégy egy kupacot, majd a másik színből ennek a kupacnak a közepébe tégy 1 kanállal és így folytasd, amíg tart a tészta.

A sütőt melegítsd elő 165 fokra (légkeverés funkción). A formát óvatosan ütögesd a pulthoz, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.

Sütési idő kb. 40 perc. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe átsült-e.

Megsüthető kisebb – 20×20 centis – négyzet formájú tepsiben is – ez esetben csökken a sütési idő, laposabb sütit kapunk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 8 =

hirdetés