Kívül-belül kókuszos. Kókuszkocka kicsit másként
A hagyományos kókuszkockától eltérően ennek a változatnak a tésztája is kókuszos. Mázhoz étcsokis pudingot használtunk.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez, 16 darabhoz
Tésztához
15 dkg liszt
2 ek méz
5 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
1 tojás
fél cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
kb. 5 dkg kristálycukor
1 dl tej
Mázhoz
fél zacskó étcsokis puding 3 dl ízlés szerint édesített tejben megfőzve (folyékonyabb állaga lesz a rendes pudingnál)
kevés rumaroma (elhagyható)
5 dkg kókuszreszelék forgatáshoz
Elkészítés
Keverjük ki a lágy vajat a cukrokkal, a tojással, a mézzel.
Adjuk hozzá a tejet, majd keverjük hozzá a sütőporral elegyített lisztet, végül a kókuszreszeléket.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsibe.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig.
Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A kihűlt tésztát kockázzuk fel (a kókusz miatt az állaga kissé morzsálódik), majd egyesével mártogassuk bele a hígra főzött rumaromával ízesített csokipudingba, végül forgassuk kókuszreszelékbe.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.