Kókuszos-fehércsoki krémes szelet
Ha sütés-főzésből marad elegendő tojásfehérje, ehhez a sütihez hasznosíthatjuk.
Hozzávalók közepes tepsihez
6 tojásfehérje
8 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék (ebből kevés a szóráshoz)
4 evőkanál rétesliszt
csipetnyi só
Krémhez
tejszín vagy fehércsoki ízű pudingpor
3-4 dkg fehércsoki reszelék (bármelyik pudingból is készítjük, fehércsokival dúsíthatjuk, jobb íze lesz a krémnek)
3,5 dl tej (sűrű pudinghoz)
2-3 evőkanál cukor (vagy édesítőszer)
2 dkg vaj
Elkészítés
A tojásfehérjét csipet sóval mély tálban verjük nagyon kemény habbá, a porcukrot fokozatosan hozzáadva.
A kemény habhoz lassan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd a lisztet.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 15-20 percig. (Tűpróbáig.)
Vegyük ki a sütőből.
Készítsük el a krémet.
A 3,5 deci tejből főzzünk sűrű pudingot. Ha kész, a forró pudinghoz keverjük hozzá a vajat, a csokireszeléket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a krémet simítsuk egyenletesen a tésztára, és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Fogyasztás előtt legalább fél napig hideg helyen tartsuk. Érdemes mindig annyit szeletelni belőle, amennyit azonnali fogyasztásra szánunk, hogy ne száradjon ki.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.