Kókuszos-fehércsoki krémes szelet

Ha sütés-főzésből marad elegendő tojásfehérje, ehhez a sütihez hasznosíthatjuk.

Hozzávalók közepes tepsihez

6 tojásfehérje

8 dkg cukor

20 dkg kókuszreszelék (ebből kevés a szóráshoz)

4 evőkanál rétesliszt

csipetnyi só

Krémhez

tejszín vagy fehércsoki ízű pudingpor

3-4 dkg fehércsoki reszelék (bármelyik pudingból is készítjük, fehércsokival dúsíthatjuk, jobb íze lesz a krémnek)

3,5 dl tej (sűrű pudinghoz)

2-3 evőkanál cukor (vagy édesítőszer)

2 dkg vaj

kokuszos1

Elkészítés

A tojásfehérjét csipet sóval mély tálban verjük nagyon kemény habbá, a porcukrot fokozatosan hozzáadva.

A kemény habhoz lassan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd a lisztet.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 15-20 percig. (Tűpróbáig.)

Vegyük ki a sütőből.

Készítsük el a krémet.

A 3,5 deci tejből főzzünk sűrű pudingot. Ha kész, a forró pudinghoz keverjük hozzá a vajat, a csokireszeléket. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a krémet simítsuk egyenletesen a tésztára, és szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Fogyasztás előtt legalább fél napig hideg helyen tartsuk. Érdemes mindig annyit szeletelni belőle, amennyit azonnali fogyasztásra szánunk, hogy ne száradjon ki.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Kókuszos piskótatekercs

Kókuszos piskótatekercs

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenegy =

hirdetés