Kókuszos piskótatekercs
Ezúttal egy gyönyörű, elegáns édesség receptjét ajánljuk Molnár Ágnestől. A kókuszos piskótatekercs nemcsak szép, de finom is: a tészta könnyű, habos krémmel van töltve, garantált a sikere azoknál, akik imádják a kókuszos süteményeket.
Hozzávalók a tésztához
3 db tojás
90 g cukor
30 g kókuszreszelék
60 g finomliszt
A krémhez
250 ml habtejszín (nagyon hideg!)
1 csomag habfixáló (Alnatura)
50 g cukor
200 g sűrű kókuszkrém
60 g + 10 g kókuszreszelék
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (légkeverés). Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Üssük fel a tiszta tojásokat, adjuk hozzá a 90 g cukrot és fehéredésig keverjük. Minél jobban kidolgozzuk, annál lazább lesz a piskóta.
Fakanállal forgassuk hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet. Simítsuk szét a tepsiben a piskótatésztát.
A forró előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig.
A sütőből kivéve, forrón (kesztyűs kézzel!) a sütőpapírral együtt tekerjük fel a piskótát, majd hajtsuk szét, s tekerjük fel újra szorosan papírostól. (Ági a tekercset vászonkendőbe csavarta, és így hagyta kihűlni. A vászonba tekert forró piskótáról a gőz hatására magától leválik a papír.)
Készítsük el a krémet!
Verjük habbá a hideg tejszínt habbá, a leírás szerint hozzáadva a habfixálót. Adjuk hozzá a cukrot, a kókuszkrémet és a 60 g kókuszreszeléket. Keverjük simára, óvatosan, hogy ne törjük meg a habot. A kihűlt piskótát papírostól terítsük szét – a papírt a tészta alá helyezzük.
Kenjük meg a piskótát a krém háromnegyedével, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel. A rolád külső oldalát vonjuk be a maradék krémmel. A krémre szórjunk kókuszreszeléket (10 g). Tartsuk hűtőben tálalásig.
Recept, fotók: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.