Gyümölcsös morzsapite mogyoróval, mandulával
Az angol crumble, azaz a morzsasüti világszerte népszerű édesség. A hagyományos változatnál a gyümölcs tetejére kerül az édes morzsa, de pitét is készíthetünk morzsolt tésztából. Ági receptje.
Hozzávalók
250 g finomliszt
50 g törökmogyoró vagy mandula
50 g zabpehely
100 g (házi) vaníliáscukor
pici tengeri só
150 g hideg vaj
500 g mirelit gyümölcs (málna, meggy…), idényben eper, szeder, ribizli
2 ek étkezési keményítő
100 g vaníliás cukor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Egy mély, nagyobb piteformát kibéleltem sütőpapírral. A tészta hozzávalóit – a zabpehely kivételével – a késes aprítógépbe tettem és morzsásra daráltam.
A morzsa felét a sütőtálba terítettem.
A gyümölcsöket fagyosan összekevertem a cukorral és keményítővel, majd a morzsa tetejére igazgattam. A maradék morzsát a gyümölcsök tetejére szórtam, majd 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem.
Fotók, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.