Gyümölcsös morzsapite mogyoróval, mandulával

Az angol crumble, azaz a morzsasüti világszerte népszerű édesség. A hagyományos változatnál a gyümölcs tetejére kerül az édes morzsa, de pitét is készíthetünk morzsolt tésztából. Ági receptje.

Hozzávalók

250 g finomliszt

50 g törökmogyoró vagy mandula

50 g zabpehely

100 g (házi) vaníliáscukor

pici tengeri só

150 g hideg vaj

500 g mirelit gyümölcs (málna, meggy…), idényben eper, szeder, ribizli

2 ek étkezési keményítő

100 g vaníliás cukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Fotó: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

Egy mély, nagyobb piteformát kibéleltem sütőpapírral. A tészta hozzávalóit – a zabpehely kivételével – a késes aprítógépbe tettem és morzsásra daráltam.

A morzsa felét a sütőtálba terítettem.

A gyümölcsöket fagyosan összekevertem a cukorral és keményítővel, majd a morzsa tetejére igazgattam. A maradék morzsát a gyümölcsök tetejére szórtam, majd 170 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem.

Fotók, recept: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 6 =

hirdetés