Tejkaramellás krémes szelet

Nagyon finom, érdemes elkészíteni!

Hozzávalók

A tésztához

50 dkg liszt

15-20 dkg vaj vagy 10 dkg zsír

1 cs sütőpor

2 tojás

20 dkg cukor

csipet só

kevés tej

A töltelékhez

20 dkg cukor

6 dl tej

5 ek liszt

20 dkg vaj

A mázhoz

10 dkg fehér- vagy barna csokoládé

0,5 dl tejszín

Elkészítés

tejkaramellas_kremes_sherpakonyhaja1aA lapokhoz hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Ezután négy egyenlő részre osztjuk; egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a lehető legvékonyabbra.

Tepsi hátán 7-8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrot egy edényben felolvasztjuk, világosbarnára karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, majd 2 dl forró tejjel, addig főzzük, amíg elolvad a cukor.

A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a felolvadt karamellt, és addig kavarjuk, amíg összeolvadnak. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.

A krémet kissé hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a lapokat.

A mázhoz vízgőz fölött a csokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, a tészta tetejére kenjük. Olvasztott tej- vagy étcsokoládéval díszíthetjük.

Recept, fotók: Gallov Andrea Sherpa konyhája

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 6 =

hirdetés