Kihagyhatatlan: nyers csokis szelet. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, liszt-, tojás- és tejmentes
A nyerskonyha elkötelezettjei sem vonják meg maguktól a finom falatokat, bármennyire is drasztikusnak tűnik, hogy kizárólag élő, növényi élelmiszert – zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, csírákat, hidegen sajtolt olajokat – fogyasztanak nyersen, vagyis elutasítanak minden hőkezelt ételt.
A nyers édességeket azok is elkészíthetik, akiktől ez a vegetáriánus irányzat távol áll. Nagyon ízletesek és változatos módon készíthetők. Nem tartalmaznak lisztet, tojást, tejterméket, hozzáadott cukrot. Sütés nélkül készülnek.
Nyers csokis szelet
Aprítógép szükséges az elkészítéséhez
Hozzávalók kisebb, kb. 22 centis tepsihez
Az alaphoz
20 dkg dió
10 dkg beáztatott mazsola
5 dkg beáztatott datolya
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 késhegynyi őrölt fahéj
Csokiréteghez
3 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg beáztatott datolya
0,5 dl folyékony kókuszzsír
Elkészítés
A diós massza összetevőit aprítógépben daráljuk finomra. Formázható masszát kapunk. A masszát nyomkodjuk bele az edény (tortaforma, tepsi stb.) aljába.
A csokiréteg összetevőit aprítsuk fel, majd simítsuk el a diós rétegen.
Tegyük 2-3 órára hűtőbe, hogy jól szeletelhető legyen.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.