Csokimázas gesztenyés szelet
Egy viszonylag egyszerűen elkészíthető házi süti, amivel meglepheted édesszájú szeretteidet.
Hozzávalók a tésztához
4 tojás
4 evőkanál átszitált liszt
4 evőkanál porcukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a töltelékhez
1 csomag (250 g) gesztenyemassza
1 dl habtejszín
3-4 evőkanál baracklekvár
csokimáz (tasakos, vagy házi készítésű)
Elkészítés
A gesztenyemasszát hagyd felhasználás előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten felengedni, keverd hozzá a habbá vert tejszínt és felhasználásig lefedve tartsd a hűtőben.
Négy tojásból süss piskótát: a tojásfehérjéket a sóval verd kemény habbá, a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóporral habverővel keverd habossá, majd elegyítsd finom mozdulatokkal a felvert fehérjével. Szitáld bele a szódabikarbónával kevert lisztet és keverd össze.
170-es hőfokon előmelegített sütőben süsd 15-20 percig, légkeverőn.
A piskótát helyezd sütőpapírral együtt a munkafelületre, hagyd kihűlni, majd kend meg vékonyan baracklekvárral.
A gesztenyekrémet egyenletesen oszlasd el a piskótán. A csokimázat vékony rétegben – egyenletesen – csorgasd rá gesztenyekrémre, majd lefedve tedd a hűtőbe. Fogyasztás előtt hagyd kicsit szobahőmérsékleten, hogy a megdermedt csokimáz kissé megpuhuljon és könnyebben tudd szeletelni.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.