Csokimázas gesztenyés szelet

Csokimázas gesztenyés szelet. Kakaós piskótával is elkészíthető.

Hozzávalók a tésztához

4 tojás, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál porcukor, 2 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a töltelékhez

1 csomag (250 gr) gesztenyemassza, 1 dl tejszín, 3-4 evőkanál baracklekvár (narancs-, szilvalekvárral is készítettem már), csokimáz (tasakos, vagy házi készítésű)

Elkészítése

Négy tojásból piskótát sütök. Négy tojásfehérjét kevés porcukorral kemény habbá verek. A tojássárgákat a porcukorral és a tejföllel gépi habverővel összekeverem, majd a tojáshabhoz adom, beleszitálom a szódabikarbónával kevert lisztet és a masszát összekeverem. Mehet a sütőbe – előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180 Celsius-fokon 15-20 perc alatt megsül.

A piskótát helyezd sütőpapírral együtt gyúródeszkára, hagyd hűlni, majd kend meg vékonyan baracklekvárral! A gesztenyemasszát hagyd felhasználás előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten felengedni, keverd hozzá a tejszínt. A gesztenyekrémet egyenletesen oszlasd el a piskótán. A csokimázat vékony rétegben – egyenletesen – csorgasd rá gesztenyekrémre, majd lefedve tedd a hűtőbe az egészet.

gesztenyes600_400

A hűtőből kivéve szeletelés előtt hagyd kicsit szobahőmérsékleten állni, mert a hideg csokimáz könnyen törik. Egyébként is jó éles késsel vágd fel, finom mozdulatokkal. A kakaós piskótából készült változathoz 1-2 csepp mandulaaromát kevertem, ízlett mindenkinek.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − három =

hirdetés