Tiramisu tojásmentesen kapucsínós krémmel
A tiramisu „hálás” desszert, gyorsan elkészíthető, nem kell sütni, ráadásul nagyon finom. Az eredeti recept alapján a krémbe nyers tojás is kerül, akik ettől idegenkednek, nyugodtan elhagyhatják. A krém ízesíthető instant kapucsínóval, így a kávés desszert karakteresebb lesz.
Hozzávalók kisebb magas falú (szögleges) tálhoz, 2 réteghez
12 db babapiskóta
2 dl frissen főzött fekete kávé (koffeinmentes kávét főzzünk, ha gyerekek is ennének a desszertből)
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
1 tasak vaníliás cukor
2 ek cukor vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő
2 ek instant kapucsínó
kb. 1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Készítsük el a krémet: lazítsuk fel villával a mascarponét. A habtejszínt a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. A kétféle krémet elegyítsük, majd keverjük el benne alaposan a kapucsínóport.
Főzzünk kávét.
A kávét töltsük egy kisebb tálba, és forgassuk meg benne egyesével a babapiskótákat. (Gyorsan magába szívja a kávét, ezért elég csak belemártani, majd megforgatni.)
A magas falú szögletes tál alját rakjuk ki a kávéba áztatott babapiskótákkal.
Kanalazzuk rá, simítsuk el rajta a krém felét.
A krémet szórjuk meg kakaóporral.
Sorakoztassuk a krémre a második réteg áztatott babapiskótát, erre jöhet a krém maradéka, végül a kakópor.
Az edényt alaposan tekerjük körbe frissen tartó fóliába és tegyük a hűtőbe. Jó, ha a desszert legalább fél napig a hűtőben van fogyasztás előtt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.