Kávés-kókuszos kevert süti

Konyhai kísérletezés eredménye ez az egyszerűen elkészíthető sütemény; kekszütés után a maradék tojásfehérjéket szerettük volna kreatívan hasznosítani. Nagyon finom lett! A tésztája nem szárad ki, napokig tárolható szobahőmérsékleten zárt dobozban. Apró kockákra vágtuk fel, egy falat is elég belőle – kávé mellé vagy csak úgy. Durvára reszelt vagy felaprózott Sportszelet is keverhető a tésztába.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

3 tojásfehérje (nem szükséges habbá verni, elegendő villával fellazítani)

kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint édesíthető)

2 ek instant tejeskávé vagy cappuccino por (Többféle kapható. Mi a Nestlé Café BonJour instant tejeskávét használtuk, ez bevált, Belgiumból kaptuk, hazai üzletekben még nem láttuk, de más instant tejeskávé is tökéletes lehet hozzá)

10 dkg kókuszreszelék

kb. 7 dkg finomliszt

1 mk sütőpor

1 dl kókuszolaj

1,5 dl tejszín

Elkészítés

A tojásfehérjéket tegyük egy közepes keverőtálba, lazítsuk fel villával. Öntsük hozzá a kókuszolajat, keverjük egyneművé, majd apránként adjuk hozzá felváltva az elegyített száraz összetevőket és a tejszínt. Közepesen lágy masszát kapunk.

A masszát öntsük lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig 180-as hőfokon.

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, szórjuk meg szőlőcukorral vagy porcukorral és kockázzuk fel.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 8 =

hirdetés