Kávés-kókuszos kevert süti
Konyhai kísérletezés eredménye ez az egyszerűen elkészíthető sütemény; kekszütés után a maradék tojásfehérjéket szerettük volna kreatívan hasznosítani. Nagyon finom lett! A tésztája nem szárad ki, napokig tárolható szobahőmérsékleten zárt dobozban. Apró kockákra vágtuk fel, egy falat is elég belőle – kávé mellé vagy csak úgy. Durvára reszelt vagy felaprózott Sportszelet is keverhető a tésztába.
Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
3 tojásfehérje (nem szükséges habbá verni, elegendő villával fellazítani)
kb. 10 dkg cukor (ízlés szerint édesíthető)
2 ek instant tejeskávé vagy cappuccino por (Többféle kapható. Mi a Nestlé Café BonJour instant tejeskávét használtuk, ez bevált, Belgiumból kaptuk, hazai üzletekben még nem láttuk, de más instant tejeskávé is tökéletes lehet hozzá)
10 dkg kókuszreszelék
kb. 7 dkg finomliszt
1 mk sütőpor
1 dl kókuszolaj
1,5 dl tejszín
Elkészítés
A tojásfehérjéket tegyük egy közepes keverőtálba, lazítsuk fel villával. Öntsük hozzá a kókuszolajat, keverjük egyneművé, majd apránként adjuk hozzá felváltva az elegyített száraz összetevőket és a tejszínt. Közepesen lágy masszát kapunk.
A masszát öntsük lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig 180-as hőfokon.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, szórjuk meg szőlőcukorral vagy porcukorral és kockázzuk fel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.