Epres panna cotta

Könnyű, finom olasz eredetű tejszín alapú desszert. Többféle ízesítéssel elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre

3,5 dl tejszín

fél dl eperszörp

4 zselatinlap (agar agarral is elkészíthető)

15 dkg eper

2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

negyednyi v. fél citrom leve (ízlés szerint)

Elkészítés

Az epret mossuk meg, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és pürésítsük botmixerrel.

Egy lábasba öntsük bele a tejszínt és az eperszörpöt, majd nagyon lassan, alacsony fokozaton melegítsük fel. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatin lapokat, hagyjuk feloldódni, folyamatosan keverjük. Ha a tejszín kezd langyosodni, keverjük hozzá az eperpürét. Alaposan keverjük el.

Ezután rögtön adagolhatjuk kerámiatálkába vagy tetszőleges szilikon formába.

Legalább fél napig tartsuk a hűtőben fogyasztás előtt. Hűtés után óvatosan – a széleket meglazítva – fordítsuk ki tányérra a szilikon formából vagy a kerámiatálkából.

Eperszósszal, friss eperrel tálalhatjuk. Eperszószhoz kb. 15 dkg apróra vágott epret főzzünk fel 1-2 evőkanál mézzel, majd botmixerrel pürésítsük. 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − négy =

hirdetés