Epres panna cotta

hirdetés

hirdetés

Könnyű, finom olasz eredetű tejszín alapú desszert. Többféle ízesítéssel elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre

3,5 dl tejszín

fél dl eperszörp

4 zselatinlap (agar agarral is elkészíthető)

15 dkg eper

2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

negyednyi v. fél citrom leve (ízlés szerint)

Elkészítés

Az epret mossuk meg, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és pürésítsük botmixerrel.

Egy lábasba öntsük bele a tejszínt és az eperszörpöt, majd nagyon lassan, alacsony fokozaton melegítsük fel. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatin lapokat, hagyjuk feloldódni, folyamatosan keverjük. Ha a tejszín kezd langyosodni, keverjük hozzá az eperpürét. Alaposan keverjük el.

Ezután rögtön adagolhatjuk kerámiatálkába vagy tetszőleges szilikon formába.

Legalább fél napig tartsuk a hűtőben fogyasztás előtt. Hűtés után óvatosan – a széleket meglazítva – fordítsuk ki tányérra a szilikon formából vagy a kerámiatálkából.

Eperszósszal, friss eperrel tálalhatjuk. Eperszószhoz kb. 15 dkg apróra vágott epret főzzünk fel 1-2 evőkanál mézzel, majd botmixerrel pürésítsük. 

 

Panna cotta, ahogyan Erika készíti

Illatos és könnyű desszert: bodzavirágos panna cotta

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás