Panna cotta, ahogyan Erika készíti

A panna cotta jellegzetes olasz desszert, jelentése: főzött tejszín. Rendszerint gyümölcsökkel, mogyoróval, karamellel, csokoládéval, gyümölcsszósszal tálalják, de magában is finom. Árvai Erika így készíti!

Van már talán 28 éve is annak, hogy az olaszok jellegzetes pudingját megkóstoltam Olaszországban – felejthetetlen élmény volt! Imádom azóta is, és a szeretteimnek is örömmel elkészítem.

Hozzávalók

1 dl zsíros tej (3,5 %-os)

6 dl 30 %-os tejszín

4 lap zselatin

10 dkg cukor

1 rúd bourbon vanilia

Elkészítés

Vastag aljú lábast használjunk. Öntsük bele a tejet, a tejszínt, a vaníliarúd kikapart belsejét – a rudat is beletehetjük – , majd nagyon lassan, alacsony fokozaton kezdjük főzni, hagyjuk felforrni. Miután elérte a forráspontot, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatin lapokat, a cukrot, s folyamatosan keverjük. Ha már langyos, tegyük kisebb kerámiaformákba, és legalább 5-6 órán át ezekben hűtsük – egy éjszakára a hűtőbe is tehetjük.

Mielőtt kiborítanánk a formából, a pudingot válasszuk el óvatosan az edény szélétől késsel, hogy könnyen kicsúszhasson a tálból.

Epersziruppal tálalom. Az epret mézzel felfőzöm, majd botmixerrel pürésítem. A panna cottát dekorálhatjuk idény vagy mirelit bogyós gyümölcsökkel is. Isteni!

 

Árvai Erika

Erika süteményeihez kattints a fotóra!

Ajánló

Ananászos répatorta

Egyszerű almatorta

Narancsos-csokis muffin

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − 2 =

hirdetés