A sajttorták legjobbika: New York cheesecake

Sokféle sajttorta létezik, de mindegyikről elmondható, hogy kekszalappal, krémsajtos töltelékkel készül, és vízgőzben sül. Sokan a New York-i sajttortát tartják az igazinak.

Hozzávalók

A tésztához

Bögre (2,5 dl)

1,5 bögre kekszmorzsa (a legjobb hozzá a zabkeksz vagy a graham keksz – a készen kapható darált keksz nem ideális hozzá, a kekszet házilag törjük össze, vagy daráljuk le)

1/4 teáskanál őrölt fahéj

1/3 bögre olvasztott vaj

Töltelékhez

250 g Philadelphia krémsajt

1 + 1/4 bögre cukor

1/2  bögre tejföl

2 teáskanál vanília kivonat

5 tojás

Bevonathoz (elhagyható)

1/2 bögre tejföl

2 teáskanál cukor

Elkészítés

Mielőtt nekilátunk a sajttorta összeállításának, magas hőfokon (200-220 °C) melegítsük elő a sütőt és tegyünk egy nagyobb vízzel teli edényt (serpenyőt) az alsó részébe. (A sajttorta gőzben sül, így a krém nem repedezik meg.)

Az alap elkészítése: a kekszmorzsát keverjük össze a fahéjjal és adjuk hozzá az olvasztott – nem forró – vajat. A masszával fél- egy centi vastagon béleljünk ki egy közepes tortaformát úgy, hogy az edény oldalára is jusson belőle. Fedjük le fóliával, és tegyük a fagyasztóba.

A krém elkészítése: a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot és a vanília kivonatot alaposan keverjük össze. A végén adjuk hozzá az egész tojásokat és dolgozzuk össze a krémmel.

Vegyük ki a fagyasztóból a kekszalapot és simítsuk rá a krémet.

Nyissuk ki a sütőt, a tortát tegyük a vízzel teli serpenyőbe és 200-as hőfokon süssük 10 percig. Ezután mérsékeljük a hőfokot kb. 150 °C-ra, és süssük tovább a tortát kb. 60 percig.

Hagyjuk a tortát kihűlni, majd vonjuk be a cukros tejföllel. Tálalás előtt legalább 4 órán át tartsuk hűtőben. 

Málnaszósszal, bogyós gyümölccsel szervírozzuk.

The Cheesecake Factory receptje nyomán

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 16 =

hirdetés