Kevert béles. Régimódi túrós sütemény

Egy egyszerű kevert süti. Nagyon túrós, nagyon finom!

Hozzávalók magas falú tepsihez 

(irányadó tepsiméret: 26×35 cm)

fél kg túró

4 tojás

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 reszelt citrom héja (vagy 1 tasak Finesse citromhéj)

egy nagypoharas tejföl (330 g)

2 ek liszt

3 csapott ek búzadara

1 mk sütőpor (csak annak, aki ragaszkodik hozzá, enélkül is tökéletes állagú lesz!)

5-6 ek olvasztott sertészsír vagy étolaj

Elkészítés

Az egész tojásokat üssük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és habverővel verjük minél habosabbra. Ezután apránként adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az olvasztott zsírt (vagy olajat), végül a grízt és a sütőporral elkevert lisztet. 

A massza inkább híg lesz, mint sűrű. A keveréket öntsük zsírozott vagy kivajazott magas falú tepsibe.

A bélest 220-250 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tegyük, mérsékeljük a hőfokon 170-re és süssük 45-50 percig. Érdemes figyelni, nehogy a teteje megégjen, de jót tesz neki egy kis szín. 

Sütés után azonnal szeletelhető. Por- vagy szőlőcukorral meghintve tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + négy =

hirdetés