Kevert béles. Régimódi túrós sütemény
Egy egyszerű kevert süti. Nagyon túrós, nagyon finom!
Hozzávalók magas falú tepsihez
(irányadó tepsiméret: 26×35 cm)
fél kg túró
4 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 reszelt citrom héja (vagy 1 tasak Finesse citromhéj)
egy nagypoharas tejföl (330 g)
2 ek liszt
3 csapott ek búzadara
1 mk sütőpor (csak annak, aki ragaszkodik hozzá, enélkül is tökéletes állagú lesz!)
5-6 ek olvasztott sertészsír vagy étolaj
Elkészítés
Az egész tojásokat üssük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és habverővel verjük minél habosabbra. Ezután apránként adjuk hozzá a tejfölt, a túrót, az olvasztott zsírt (vagy olajat), végül a grízt és a sütőporral elkevert lisztet.
A massza inkább híg lesz, mint sűrű. A keveréket öntsük zsírozott vagy kivajazott magas falú tepsibe.
A bélest 220-250 Celsius-fokra előmelegített sütőbe tegyük, mérsékeljük a hőfokon 170-re és süssük 45-50 percig. Érdemes figyelni, nehogy a teteje megégjen, de jót tesz neki egy kis szín.
Sütés után azonnal szeletelhető. Por- vagy szőlőcukorral meghintve tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.