Könnyű túrós kevert süti eperrel
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, eper helyett más idénygyümölcsökkel is ízesíthető: cseresznyével, meggyel, málnával, barackkal…
Hozzávalók közepes tepsihez
2 egész tojás
15 dkg liszt 1 mk sütőporral elkeverve
2 dl kefír
125 g áttört túró
5 dkg olvasztott – nem forró – teavaj
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 zacskó vaníliás cukor (elhagyható)
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
felezett eper a tetejére
Elkészítés
A tojásokat egészben verjük habossá a cukorral, a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat és a kefírt, a citromhéjat, végül forgassuk bele a túrót, a lisztet és keverjük egyneművé.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomkodjuk bele a felezett epreket, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróba ajánlott).
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.