Alakbarát brownie
A hagyományos brownie-hoz étcsokoládét használunk, ehhez a változathoz azonban kakaóport és minimális zsíradékot. Könnyen összeállítható, nagyon csokis-kakaós ízvilágú, szaftos, az eredetinél alacsonyabb kalóriaértékű sütemény.
Hozzávalók a tésztához
(25×15 cm méretű magas falú tepsihez)
50 g alacsony zsírtartalmú tej
180 g natúr joghurt
30 g vaj
30 g 1:4 édesítő
70 g liszt
2 tojás
50 g kakaópor
½ tk szódabikarbóna
Hozzávalók a mázhoz
5 g kakaóbabtöret
10 g mogyoróvaj
Elkészítés
A vajat olvasszuk meg, hagyjuk kicsit hűlni. Adjuk hozzá az édesítőszert, a tojást, majd kézi habverővel keverjük el alaposan.
Adjuk hozzá a joghurtot, a tejet, majd ezeket is keverjük simára.
A lisztet mérjük ki egy külön edénybe, adjuk hozzá a szódabikarbónát és a kakaót.
Mehet a lisztes keverék a nedves összetevőkhöz! Keverjük jól össze!
A tepsit/sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát!
A tetejét szórjuk meg kakaóbabtörettel és mogyoróvajjal.
A sütőt melegítsük elő 160 Celsius-fokra és süssük a brownie-t 30-35 percig.
Lágy marad a közepe, de így lesz szaftos, miután kihűl.
Arra figyeljünk, ha nagyobb formában sütjük, a sütési idő lerövidül: 15-20 perc alatt sül meg, mivel így nem lesz magas a tészta.
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.