Sütés nélkül finomat: aszalt gyümölcsös, mogyorós, mandulás rúd

A keksz sokoldalúan felhasználható gyorsan, sütés nélkül készülő édességekhez – az aszalt gyümölcsökkel, a durvára tört mogyoróval és mandulával ízesített változatot ismertetjük.

Hozzávalók

10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz

10 – 10 dkg mazsola

aszalt barack és aszalt füge

5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva

10-12 dkg vaj

porcukor ízlés szerint

 

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket 20 percre vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fügét, a barackot apróra vágjuk.

A kekszet az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és az apróra vágott magokat.

Alaposan összegyúrjuk és rudat formálunk belőle, majd alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük néhány órára. Éles késsel szeleteljük.

Ez az édesség a kekszszalámi rokona, annak reformváltozata, főleg, ha cukor nélkül készítjük. Bármilyen más aszalt gyümölccsel és maggal el lehet készíteni. A magokat sütőben meg is piríthatjuk felhasználás előtt.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

hirdetés