Sütés nélkül finomat: aszalt gyümölcsös, mogyorós, mandulás rúd
A keksz sokoldalúan felhasználható gyorsan, sütés nélkül készülő édességekhez – az aszalt gyümölcsökkel, a durvára tört mogyoróval és mandulával ízesített változatot ismertetjük.
Hozzávalók
10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz
10 – 10 dkg mazsola
aszalt barack és aszalt füge
5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva
10-12 dkg vaj
porcukor ízlés szerint
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket 20 percre vízbe áztatjuk, majd leszűrjük és a fügét, a barackot apróra vágjuk.
A kekszet az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és az apróra vágott magokat.
Alaposan összegyúrjuk és rudat formálunk belőle, majd alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük néhány órára. Éles késsel szeleteljük.
Ez az édesség a kekszszalámi rokona, annak reformváltozata, főleg, ha cukor nélkül készítjük. Bármilyen más aszalt gyümölccsel és maggal el lehet készíteni. A magokat sütőben meg is piríthatjuk felhasználás előtt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.