Meggyes-gesztenyés tiramisu. Tojásmentes recept

Gyorsan, egyszerűen összeállítható ízletes pohárdesszert. Tiramisu tojásmentesen.

Hozzávalók 8-10 személyre

500 g Szarvasi Mascarpone

250 g gesztenyepüré

400 g babapiskóta

1 tasak vaníliás cukor

3 dl erős kávé

kb. 1 bögrényi mirelit magozott meggy

200 ml habtejszín

cukrozatlan kakaópor

gesztenyestiramisu

gesztenyestiramisu6001

Elkészítése

Főzzünk 3 deci erős feketekávét.

A gesztenyepürét keverjük krémesre a hideg habtejszínnel – a habtejszínt nem szükséges habbá verni.

A mascarponét lazítsuk fel, keverjük krémesre a vaníliás cukorral.

A tiramisut kisebb üvegedényekbe, üvegpoharakba adagoljuk a következő módon: az edény/pohár aljára tegyünk mindkét krémből egy keveset, szórjuk meg pár szem mirelit meggyel.

A piskótát mártogassuk a kávéba (ne áztassuk 2-3 másodpercnél tovább), majd béleljük ki vele a poharakat. Felülre krém és meggy kerüljön.

Tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt a krémet szórjuk meg holland kakaóporral.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Gesztenyés rolád

Gesztenyés rolád

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − nyolc =

hirdetés