Meggyes-gesztenyés tiramisu. Tojásmentes recept
Gyorsan, egyszerűen összeállítható ízletes pohárdesszert. Tiramisu tojásmentesen.
Hozzávalók 8-10 személyre
500 g Szarvasi Mascarpone
250 g gesztenyepüré
400 g babapiskóta
1 tasak vaníliás cukor
3 dl erős kávé
kb. 1 bögrényi mirelit magozott meggy
200 ml habtejszín
cukrozatlan kakaópor
Elkészítése
Főzzünk 3 deci erős feketekávét.
A gesztenyepürét keverjük krémesre a hideg habtejszínnel – a habtejszínt nem szükséges habbá verni.
A mascarponét lazítsuk fel, keverjük krémesre a vaníliás cukorral.
A tiramisut kisebb üvegedényekbe, üvegpoharakba adagoljuk a következő módon: az edény/pohár aljára tegyünk mindkét krémből egy keveset, szórjuk meg pár szem mirelit meggyel.
A piskótát mártogassuk a kávéba (ne áztassuk 2-3 másodpercnél tovább), majd béleljük ki vele a poharakat. Felülre krém és meggy kerüljön.
Tegyük hűtőbe. Fogyasztás előtt a krémet szórjuk meg holland kakaóporral.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.