Vajkaramellás kocka
Egyszerű és nagyon finom édesség! Kevert tészta, dióval, vajkaramellával, tejcsokival, karamell öntettel megbolondítva – kezdő konyhatündéreknek sem okozhat gondot az elkészítése.
Hozzávalók
30 dkg liszt
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg barnacukor
25 dkg vaj
15 dkg tejcsokoládé kis darabokra vágva
20 dkg apróra vágott vajkaramella
10 dkg durvára vágott dió
1,8 dl főzőtejszín
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
1 tasak készen kapható karamell öntet por+ dió a tetejére
Elkészítés
Egy 30×20 centis tepsit kivajazunk és liszttel behintünk. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba rakjuk. A vajat a cukorral és a barnacukorral jól kikavarjuk, hozzákavarjuk a tojásokat és a tejszínt. Ezután fokozatosan hozzákavarjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót.
A kész masszát tepsibe simítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, meglocsoljuk karamell öntettel, felszeleteljük és darabos dióval díszítve tálaljuk.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.