Vajkaramellás kocka

Egyszerű és nagyon finom édesség! Kevert tészta, dióval, vajkaramellával, tejcsokival, karamell öntettel megbolondítva – kezdő konyhatündéreknek sem okozhat gondot az elkészítése. 

Hozzávalók

30 dkg liszt

2 tojás

10 dkg cukor

10 dkg barnacukor

25 dkg vaj

15 dkg tejcsokoládé kis darabokra vágva

20 dkg apróra vágott vajkaramella

10 dkg durvára vágott dió

1,8 dl főzőtejszín

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

1 tasak készen kapható karamell öntet por+ dió a tetejére

 

Elkészítés

Egy 30×20 centis tepsit kivajazunk és liszttel behintünk. A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálba rakjuk. A vajat a cukorral és a barnacukorral jól kikavarjuk, hozzákavarjuk a tojásokat és a tejszínt. Ezután fokozatosan hozzákavarjuk a lisztes keveréket, a csokoládét, a vajkaramellát és a diót.

A kész masszát tepsibe simítjuk és 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, meglocsoljuk karamell öntettel, felszeleteljük és darabos dióval díszítve tálaljuk.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Karamellkrém

Dulce de leche | Karamellkrém

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 4 =

hirdetés