Kakaós csiga

A megunhatatlan klasszikus…

Hozzávalók

20 db kisebb csigához, vagy egy nagy gáztepsire való adaghoz

Tésztához

45 dkg liszt

1 tojás

8 dkg porcukor

8 dkg olvasztott vaj

2 dl tej + 4 dkg élesztő + 1 csipet cukor

1 teáskanál só

1 citrom reszelt héja

Kakaós töltelékhez

5 evőkanál cukor

3 púpos evőkanál kakaópor

8-10 dkg olvasztott vaj

2 teáskanál fahéj

 

Elkészítés

A lisztet a sóval és porcukorral szitáljuk egy tálba, üssük rá a tojást, adjuk hozzá a tejben csipet cukorral felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat. A hozzávalókból dagasszunk ruganyos tésztát, amit kb. 45 percig meleg helyen hagyjunk szépen megkelni.

Amíg a tészta kel, gyorsan keverjük ki a tölteléket. A kakaót összekeverjük a cukorral és fahéjjal, majd ráöntjük a meleg olvasztott vajat. A kész tölteléket tegyük félre addig, amíg össze nem állítjuk a csigákat.

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, majd kenjük meg a töltelékkel. Ügyeljünk arra, hogy töltelék már ne jussok a tésztalapunk hosszabbik oldalainak széleire, mert a feltekeréstől úgyis „vándorol” a kakaós krém.

Végül tekerjük fel a tésztát, vágjunk kb. kétujjnyi vastag szeleteket belőle és a csigákat kellő távolságra sorakoztassuk tepsibe. A kakaós csigákat tovább 20 perces pihentetés után 160-170°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt süssük szép pirosra!

Tipp

A csigák tovább frissek maradnak, ha sütés után rögtön megkenjük a forró tésztát tejjel, vagy kevés olvasztott vajjal!

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − nyolc =

hirdetés