Ribizlis-mákos pite

Könnyű, laza, mákos sütemény a ribizli kissé fanyar, üde ízével.

Hozzávalók 24 x 10 x 7 cm sütőformához

3 db tojás szétválasztva

100 g cukor

csipetnyi só

100 g darált mák

50 g liszt

1 mk sütőpor

50 g olvasztott vaj

25-25 dkg friss ribizli

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A ribizlit mossuk meg, rázzuk le róla a vizet, szemezzük le.

A tojásokat válasszuk szét. A mákot, a lisztet, a sót, és a sütőport keverjük össze.

A vajat olvasszuk meg és hűtsük vissza. A fehérjét verjük habbá a cukorral.

Az édes tojáshabhoz egyenként adjuk a tojássárgákat, közben folyamatosan keverjük.

Végül fakanállal óvatosan, nagy mozdulatokkal keverjük hozzá a mákos keveréket és a még éppen folyós vajat.

A massza felét kanalazzuk a kivajazott sütőformába, szórjuk rá a ribizli felét, majd kanalazzuk rá a maradék tésztát és a tetejére a maradék ribizlit.

Fotó: Molnár Ágnes

175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.

Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

Hasonló recept

Meggyes mákos

Meggyes-mákos kevert süti

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 19 =

hirdetés