Ribizlis-mákos pite
Könnyű, laza, mákos sütemény a ribizli kissé fanyar, üde ízével.
Hozzávalók 24 x 10 x 7 cm sütőformához
3 db tojás szétválasztva
100 g cukor
csipetnyi só
100 g darált mák
50 g liszt
1 mk sütőpor
50 g olvasztott vaj
25-25 dkg friss ribizli
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A ribizlit mossuk meg, rázzuk le róla a vizet, szemezzük le.
A tojásokat válasszuk szét. A mákot, a lisztet, a sót, és a sütőport keverjük össze.
A vajat olvasszuk meg és hűtsük vissza. A fehérjét verjük habbá a cukorral.
Az édes tojáshabhoz egyenként adjuk a tojássárgákat, közben folyamatosan keverjük.
Végül fakanállal óvatosan, nagy mozdulatokkal keverjük hozzá a mákos keveréket és a még éppen folyós vajat.
A massza felét kanalazzuk a kivajazott sütőformába, szórjuk rá a ribizli felét, majd kanalazzuk rá a maradék tésztát és a tetejére a maradék ribizlit.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.
Fotó, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan
Hasonló recept
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.