A legfinomabb brownie diós változatban

Ha az elmúlt években kipróbált brownie receptek közül kellene a legjobbat kiválasztani, ez lenne az. Dió nélkül is elkészíthető.

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

3 egész tojás

15 dkg vaj felkockázva

15 dkg apróra tördeld étcsoki (75%-os kakaótartalom)

2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalom)

15 dkg porcukor

5 dkg liszt

maréknyi durvára vágott dió

Elkészítés

Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tegyük egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük egyneművé.

Szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze csomómentesre. Tegyük félre.

Az egész tojásokat tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és habverővel verjük kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenénk tojásfehérjéből. 

A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsük össze. Végül szitáljuk hozzá a lisztet is, és a diót is keverjük el a masszában.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süssük 20-25 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + hét =

hirdetés