Brownie diós változatban
Ha az elmúlt években kipróbált brownie receptek közül kellene a legjobbat kiválasztani, ez lenne az. Dió nélkül is elkészíthető.
Hozzávalók (kisebb tepsihez)
3 egész tojás
15 dkg vaj felkockázva
15 dkg apróra tördeld étcsoki (75%-os kakaótartalom)
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalom)
15 dkg porcukor
5 dkg liszt
maréknyi durvára vágott dió
Elkészítés
Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tegyük egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük egyneművé.
Szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze csomómentesre. Tegyük félre.
Az egész tojásokat tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és habverővel verjük kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenénk tojásfehérjéből.
A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsük össze. Végül szitáljuk hozzá a lisztet is, és a diót is keverjük el a masszában.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süssük 20-25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.