A legfinomabb brownie diós változatban

hirdetés

hirdetés

Ha az elmúlt években kipróbált brownie receptek közül kellene a legjobbat kiválasztani, ez lenne az. Dió nélkül is elkészíthető.

Hozzávalók (kisebb tepsihez)

3 egész tojás

15 dkg vaj felkockázva

15 dkg apróra tördeld étcsoki (75%-os kakaótartalom)

2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalom)

15 dkg porcukor

5 dkg liszt

maréknyi durvára vágott dió

Elkészítés

Az apróra tördelt étcsokit és a felkockázott vajat tegyük egy kisebb keverőtálba és vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük egyneművé.

Szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük alaposan össze csomómentesre. Tegyük félre.

Az egész tojásokat tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és habverővel verjük kemény habbá. A brownie könnyűségének a kemény hab a titka, majd’ olyan állagú legyen, mintha cukormázat készítenénk tojásfehérjéből. 

A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a vajas-étcsokis-kakaós masszát és keverőlapáttal finom mozdulatokkal elegyítsük össze. Végül szitáljuk hozzá a lisztet is, és a diót is keverjük el a masszában.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon – légkeverőn – süssük 20-25 percig.

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás