A csokirács nagyon egyszerűen elkészíthető díszítőelem, nemcsak a tortákat, hanem a krémes sütiket, a pudingféleségeket vagy a fagylaltkelyheket is feldobja.
Tisoczki Aliz, a Legalizabb blog szerkesztője, fotókon örökítette meg a készítési folyamatot. – Érdemes kipróbálni, mindenki meg lesz győződve róla, hogy egy cukrász veszett el benned – írja Aliz.
Csokirács készítése képekben
Első lépésként letéptem egy nagyobb csíkot az alufóliából, majd az alufóliára helyeztem egy sütőpapírt. A sütőpapírt előtte hosszában félbehajtottam, és különböző formákat vágtam ki a közepéből
Az olvasztott csokoládét nejlon zacskóba töltöttem, a tasak sarkát kivágtam, ezt használtam nyomózsáknak. Az olvadt csokit úgy kell a nyomózsákból kipréselni, mintha firkálnál. Ha gyorsan dolgozol, finom, vékony csokirácsokat kapsz. Ha vastagabb csokirácsot szeretnél, lassabb mozdulatokkal vidd fel a csokit az alufóliára
Ha elkészültél, a sütőpapírt távolítsd el az alufóliáról, és a csokirácsot alufóliástól tedd pár percre a hűtőbe. Gyorsan megdermed
Tálalásra kész. Guszta és finom ropogós
Ajánló
Cake pops: rumos csokis sütinyalóka
Nagyon csokis amerikai brownie
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.