Így készül a csokirács

A csokirács nagyon egyszerűen elkészíthető díszítőelem, nemcsak a tortákat, hanem a krémes sütiket, a pudingféleségeket vagy a fagylaltkelyheket is feldobja.

Tisoczki Aliz, a Legalizabb blog szerkesztője, fotókon örökítette meg a készítési folyamatot. – Érdemes kipróbálni, mindenki meg lesz győződve róla, hogy egy cukrász veszett el benned – írja Aliz.

Csokirács készítése képekben

Első lépésként letéptem egy nagyobb csíkot az alufóliából, majd az alufóliára helyeztem egy sütőpapírt. A sütőpapírt előtte hosszában félbehajtottam, és különböző formákat vágtam ki a közepéből

Az olvasztott csokoládét nejlon zacskóba töltöttem, a tasak sarkát kivágtam, ezt használtam nyomózsáknak. Az olvadt csokit úgy kell a nyomózsákból kipréselni, mintha firkálnál. Ha gyorsan dolgozol, finom, vékony csokirácsokat kapsz. Ha vastagabb csokirácsot szeretnél, lassabb mozdulatokkal vidd fel a csokit az alufóliára

Ha elkészültél, a sütőpapírt távolítsd el az alufóliáról, és a csokirácsot alufóliástól tedd pár percre a hűtőbe. Gyorsan megdermed

Tálalásra kész. Guszta és finom ropogós

aliz

Ajánló

Rumos csoki nyalóka

Cake pops: rumos csokis sütinyalóka

Nagyon csokis amerikai brownie

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − nyolc =

hirdetés