Omlós gesztenyés cukormentesen

Ez a süti ízvilágában és állagában is nagyon emlékeztet a gesztenyés hókiflire, cukormentes változatban készítettük el (csak a szóráshoz használtunk szőlőcukrot), továbbá csökkentett mennyiségű zsiradék került bele. Cukorral is elkészíthető – ez esetben porcukrot kell hozzáadni a tésztához édesítő helyett. 

Hozzávalók egy nagy tepsire való mennyiséghez

20 dkg finomliszt

7 dkg felkockázott hideg vaj

4 evőkanál görög joghurt

1 tojás (XL méret) vagy két kisebb

3-5 dkg édesítőszer (Xilit, Eritrit) – aki édesen szereti tehet bele többet (porcukorból is)

csipetnyi só

Töltelékhez

25 dkg natúr, cukormentes gesztenyemassza

1 ek rumaroma

4 ek Eritrit (vagy más alternatív édesítőszer)

Szóráshoz szőlőcukor 

A tészta hozzávalóit keverőgépben állítottuk össze. Azonnal süthető, pihentetést nem igényel.

A ruganyos tésztát enyhén lisztezett felületen kb. fél centi vastagságúra nyújtottuk.

A tölteléket egyenletesen szétosztottuk a tészta teljes felületén, késsel elsimítottuk, a tésztát szorosan feltekertük.

A kapott hengerből éles késsel vékony (fél-egy centi) szeleteket vágtunk. Az így kapott tekercseket félhold alakúra formáltuk. (Tekercsként is megsüthető természetesen.)

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül (légkeverő módban sütöttük).

Még melegen szőlőcukorban forgattuk meg.

Zárt dobozban tárolható.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizennégy =

hirdetés