Töltött sült alma
Sült almát sokféleképpen lehet készíteni. Az egyszerűbb változatok közül ajánljuk.
Hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb alma, kb. 5 dkg durvára vágott dió, kb. 5 dkg apró szemű zabpehely, 4 evőkanál sárgabaracklekvár (házi lekvárral az igazi), 1 kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg (mézesfűszer is jó)
Elkészítés
Hámozzuk meg az almákat, távolítsuk el a magházukat, vájjuk ki a belsejüket, de hagyjunk legalább 2 centis peremet. Az almákat töltsük meg meg a durvára vágott alma, a durvára vágott dió, a zabpehely, a lekvár, a csipetnyi őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg keverékével. A tetejére csorgathatunk egy kis mézet. Tegyünk rá 1-2 diógerezdet, majd mehet alufóliával bélelt muffin formába. 180 Celsius-fokon 15-20 perc alatt megsül. A forró almák tetejét kenjük át sárgabarack lekvárral vagy mézzel.
Melegen és hidegen egyaránt tálalható desszert.
Nyitókép: tunenfork
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.