Francia almatorta papír sütőformában készítve

A francia almatorta receptje nagyon egyszerű, a tortát dekoratív szilikonos papír sütőformában is megsüthetjük. Ha papír tortaformában készítjük, celofánba csomagolva, feldíszítve a sütőformával együtt átadhatjuk. A sütőformát többek között a kollégista gyerekek szülei is jól ki tudják használni. A mini almatortát David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje alapján készítettük.

Hozzávalók 155 x 35 mm sütőformához

(1-3 személyes adag)

55 g liszt

1 kávéskanál sütőpor

csipetnyi só

2 alma (kétféle almából is készíthetjük)

1 nagy szobahőmérsékletű tojás

70 g cukor

1,5 evőkanál rum (vagy rumaroma)

1/2 teáskanál vanília kivonat

55 g vaj (olvasszuk meg és hűtsük szobahőmérsékletre)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A sütőformát nem kell kivajazni.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Hámozzuk meg az almákat és a fotón látható módon szeleteljük fel.

Egy keverőtálban verjük fel az egész tojást habosra, adjuk hozzá a cukrot, a rumot és a vanília kivonatot. Szitáljuk hozzá a lisztes keverék felét, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vaj felét is. Adjuk hozzá a maradék lisztes keveréket, majd a maradék vajat.

 

A masszát egyenletesen simítsuk el a tortaformába. Nyomkodjuk a masszába az almákat a fotón látható módon.

Mehet a sütőbe! Sütési idő 35-40 perc. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.

Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.

A tetejét meghinthetjük porcukorra, de ecsettel vékonyan sűrű szirupot (szörpöt) is kenhetünk rá, szép fényt, jó ízt ad neki.

Tálalás: önmagában is finom, de tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is szervírozhatjuk.

 

A sütőforma a Green Bazaar webáruházban beszerezhető >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 5 =

hirdetés