Marcipános-nugátkrémes tallérok

 

Mutatós és ízletes édesség, gasztroajándéknak is kitűnő.

Hozzávalók kb. 55 darabhoz

Tésztához

25 dkg finomliszt

20 dkg marcipánmassza

12,5 dkg cukor

csipet só

12,5 dkg vaj

1 tojás

Tetejére

15 dkg étcsokoládé

1 púpozott ek mogyorókrém

hámozott, aprított, natúr pisztácia vagy mogyoró

Elkészítés

1. A lisztet tálba tesszük, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, és elmorzsoljuk a kisebb kockákra vágott hideg vajjal.

2. A tojással együtt sima tésztává gyúrjuk, téglalappá formázzuk és háztartási fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

3. Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. (Én véletlenül vékonyabbra nyújtottam, ezért több lett, mint amire számítottam.)

4. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, egymás után megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

5. A csokit felaprítjuk, a mogyorókrémmel együtt gőz fölött vagy vízfürdőben megolvasztjuk, a tallérokat megmártjuk benne, vagy teáskanál hátával egyenletesen elkenjük rajtuk a mázat, és csokis felükkel felfelé sütőpapírra tesszük.

6. 5 perc elteltével villával mintát nyomunk a tallérokon lévő nugátos csokikrém közepébe, megszórjuk aprított pisztáciával, hagyjuk, hogy a krém teljesen megszáradjon, majd fogyasztásig hűvös helyre tesszük.

sütési hőfok: 175°C

sütési mód: hőlégkeveréses

sütési idő: kb. 10 perc

Tipp:

Pisztácia híján zöld ételfestékkel is színezhetjük a mogyorót, és száradás után megszórjuk vele a még lágy krémet.

Jó étvágyat!

Szenti Gabi

Webajánló

Sünis kanál blog

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

hirdetés