Finom zamatos kevert süti: sárgabarackos szelet
Puha, könnyű és zamatos. Az étolaj csodát tesz a tésztával és a tejföl is. Gyorsan összeállítható.
Hozzávalók 30×30 centis tepsihez
4 tojás
15 dkg cukor
1 ek vanília kivonat
1,5 dl étolaj
1,5 dl 20 v. 30%-os tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
14 szem sárgabarack
1 mk őrölt ahéj
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojásokat egészben verd fehéredésig a cukorral. Akkor jó, ha sűrű habszerű az állaga. Ezután keverd hozzá az olajat, a vaníliát és a tejfölt. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és óvatosan add ezt is a keverékhez.
Hat szem barackot kockázz fel és szórd a masszába. Keverd össze.
A tepsit kend meg olajjal vékonyan, lisztezd, vagy béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.
A maradék barackokat vágd félbe, forgasd fahéjba és porcukorba, majd sorakoztasd a tésztára – nem kell belenyomni.
170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsül. Hintsd meg porcukorral, s már tálalhatod is.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.