Finom zamatos kevert süti: sárgabarackos szelet

Puha, könnyű és zamatos. Az étolaj csodát tesz a tésztával és a tejföl is. Gyorsan összeállítható.

Hozzávalók 30×30 centis tepsihez

4 tojás

15 dkg cukor

1 ek vanília kivonat

1,5 dl étolaj

1,5 dl 20 v. 30%-os tejföl

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

14 szem sárgabarack

1 mk őrölt ahéj

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tojásokat egészben verd fehéredésig a cukorral. Akkor jó, ha sűrű habszerű az állaga. Ezután keverd hozzá az olajat, a vaníliát és a tejfölt. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és óvatosan add ezt is a keverékhez.

Hat szem barackot kockázz fel és szórd a masszába. Keverd össze.

A tepsit kend meg olajjal vékonyan, lisztezd, vagy béleld ki sütőpapírral és öntsd bele a masszát.

A maradék barackokat vágd félbe, forgasd fahéjba és porcukorba, majd sorakoztasd a tésztára – nem kell belenyomni.

170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt megsül. Hintsd meg porcukorral, s már tálalhatod is.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 4 =

hirdetés