Tejszínes túrótorta eperrel, csokival

Eper és csokoládé díszíti ezt a tortát – finom és mutatós.

Hozzávalók a tésztához

1 db piskótaalap 2, 4 vagy 6 tojásból (attól függően, milyen vastag piskótalapot szeretnénk)

Hozzávalók a tejszínes túrókrémhez

90 g porcukor

2 db tojássárgája

350 g tehéntúró

1 db citrom reszelt héja

500 ml habtejszín

10 g lapzselatin

Hozzávalók díszítéshez

2 tábla étcsokoládé vagy babapiskóta

20 dkg eper

Elkészítés

Egy 23 centis kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral. A kész piskótát a forma aljába helyezem. A túrókrém hozzávalóit – a tejszín és a zselatin kivételével – összekeverem, majd a tejszínhabot kemény habbá verem. A túrós alapot óvatosan a tejszínhez keverem. A lapzselatinra vizet öntök, pár perc múlva kiveszem és egy edénybe téve kis hőfokon felolvasztom, pár másodperc alatt kész is. Folyamatos kevergetés mellett a túrós krémhez adom. A kész krémet ráöntöm a piskótaalapra és két-három órára a hűtőbe teszem. A kész tortát tetszés szerint lehet díszíteni, én eperrel és csokival díszítettem.

Két tábla étcsokit felolvasztok, és egy zsírpapíron egyenletesen eloszlatom. Innen kilehet vágni a téglalap formákat a torta szélére. A csokilapokat piros szalaggal kötöttem át. Csoki helyett babapiskótával is díszíthető. Végül a tetejét szórjuk meg bőségesen eperrel! Néhány eperszemet mártsunk olvasztott csokiba, nagyon finom, és jól mutat a tortán.

Recept, fotó: Babicz Rita

https://eletszepitok.hu/szedd-magad-nyitnak-az-eperfoldek-mutatjuk-hany-megyeben-lehet-szuretelni/

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × négy =

hirdetés