Tejszínes túrótorta eperrel, csokival
Eper és csokoládé díszíti ezt a tortát – finom és mutatós.
Hozzávalók a tésztához
1 db piskótaalap 2, 4 vagy 6 tojásból (attól függően, milyen vastag piskótalapot szeretnénk)
Hozzávalók a tejszínes túrókrémhez
90 g porcukor
2 db tojássárgája
350 g tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
500 ml habtejszín
10 g lapzselatin
Hozzávalók díszítéshez
2 tábla étcsokoládé vagy babapiskóta
20 dkg eper
Elkészítés
Egy 23 centis kapcsos tortaformát kibélelek sütőpapírral. A kész piskótát a forma aljába helyezem. A túrókrém hozzávalóit – a tejszín és a zselatin kivételével – összekeverem, majd a tejszínhabot kemény habbá verem. A túrós alapot óvatosan a tejszínhez keverem. A lapzselatinra vizet öntök, pár perc múlva kiveszem és egy edénybe téve kis hőfokon felolvasztom, pár másodperc alatt kész is. Folyamatos kevergetés mellett a túrós krémhez adom. A kész krémet ráöntöm a piskótaalapra és két-három órára a hűtőbe teszem. A kész tortát tetszés szerint lehet díszíteni, én eperrel és csokival díszítettem.
Két tábla étcsokit felolvasztok, és egy zsírpapíron egyenletesen eloszlatom. Innen kilehet vágni a téglalap formákat a torta szélére. A csokilapokat piros szalaggal kötöttem át. Csoki helyett babapiskótával is díszíthető. Végül a tetejét szórjuk meg bőségesen eperrel! Néhány eperszemet mártsunk olvasztott csokiba, nagyon finom, és jól mutat a tortán.
Recept, fotó: Babicz Rita
https://eletszepitok.hu/szedd-magad-nyitnak-az-eperfoldek-mutatjuk-hany-megyeben-lehet-szuretelni/
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.