Ellenállhatatlan diós-csokis keksz

Nagyon finom, gyorsan összeállítható keksz. Légmentesen lezárt edényben sokáig eltartható.

Hozzávalók 

20 dkg finomliszt

20 dkg darált dió +  7-8 dkg durvára vágott dió

15 dkg puha vaj

1 nagy egész tojás vagy 2 kisebb

15 dkg magas kakaótartalmú étcsoki apróra vágva

15 dkg porcukor 

1 csapott kk sütőpor

csipet só

1 ek rum v. rumaroma (elhagyható)

Elkészítés

A hozzávalókat keverőtálban – a durvára vágott dió és az étcsoki – kivételével jól kidolgozzuk, ha már sima, egynemű, hozzáadhatjuk a durvára vágott diót és az étcsokit.

A lágy tésztát osszuk 2-3 részre, sütőpapíron 3-4 centis hengerré formáljuk, majd éles késsel vékony, kb. 1 centis szeleteket vágunk belőle. Kis golyókat is formálhatunk a tésztából. A szeleteket vagy golyókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk – ne túl szorosan rakjuk -, majd tenyérrel vagy villával lelapítjuk.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 15 percig sütjük. 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

hirdetés