Ellenállhatatlan diós-csokis keksz
Nagyon finom, gyorsan összeállítható keksz. Légmentesen lezárt edényben sokáig eltartható.
Hozzávalók
20 dkg finomliszt
20 dkg darált dió + 7-8 dkg durvára vágott dió
15 dkg puha vaj
1 nagy egész tojás vagy 2 kisebb
15 dkg magas kakaótartalmú étcsoki apróra vágva
15 dkg porcukor
1 csapott kk sütőpor
csipet só
1 ek rum v. rumaroma (elhagyható)
Elkészítés
A hozzávalókat keverőtálban – a durvára vágott dió és az étcsoki – kivételével jól kidolgozzuk, ha már sima, egynemű, hozzáadhatjuk a durvára vágott diót és az étcsokit.
A lágy tésztát osszuk 2-3 részre, sütőpapíron 3-4 centis hengerré formáljuk, majd éles késsel vékony, kb. 1 centis szeleteket vágunk belőle. Kis golyókat is formálhatunk a tésztából. A szeleteket vagy golyókat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk – ne túl szorosan rakjuk -, majd tenyérrel vagy villával lelapítjuk.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon kb. 15 percig sütjük.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.