Almás-túrós szelet minimális liszttel, zabpehellyel

Kísérleteztünk egy kicsit a konyhában: ezt a sütit almás pite helyett készítettük. Más az állaga, mivel a liszt nagy részét aprószemű zabpehellyel váltottuk ki, a töltelékbe pedig túró is került. Cukor helyett mézet használtunk.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez
Tésztához

125 g apró szemű zabpehely

5 dkg liszt

1 dl méz

8 dkg puha vaj

1 egész tojás

1 mk őrölt fahéj

Almás töltelékhez

3 meghámozott, vékonyra szeletelt alma

2 ek méz

1 mk őrölt fahéj

1 citrom leve

Túrós töltelékhez

125 g túró

1 egész tojás

2 ek méz

1 (bio)citrom reszelt héja

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze, és tegyük legalább egy órára a hűtőbe. 

A felszeletelt almát a többi hozzávalóval fedő alatt pároljuk puhára.

A túrót a többi hozzávalóval botmixerrel dolgozzuk krémes állagúra.

 

A kivajazott tepsibe simítsuk a tészta háromnegyed részét.

A párolt almát (leve nélkül) szórjuk rá, végül egyenletesen oszlassuk el rajta a krémtúrót.

A tetejét fedjük le a maradék tésztával. (Mivel a tészta lágy, több apró részletben oszlassuk el a tepsiben és kenjük szét spatulával.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 40-45 percig.

Ha kész, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és szórjuk meg porcukorral vagy fahéjas porcukorral.

 

Tipp: aki zsírszegénye(bbe)n szeretné elkészíteni, vaj helyett használjon 20%-os tejfölt.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

hirdetés