Mesében a világ. Gyermekirodalmi klasszikusok, melyek – szerintünk – nem hiányozhatnak a könyvespolcról

Az olvasás, a könyvek szeretete ráragad a gyerekre. Ha azt látja, hogy az őket körülvevő felnőttek bújják a könyveket, nagy valószínűséggel a kicsiből is könyvbarát válhat; manapság persze az is nagy eredmény, ha az okosfonon, tableten kívül könyvet is hajlandó a kezébe venni.

A könyvből (vagy fejből) mesélésnek megannyi áldásos hatása van: gazdagodik a gyerek szókincse, tágul a világképe; a meséken keresztül képet kap a világról, a helyes és a helytelen viselkedésről, s ezek következményeiről. A mese oldja a gyerekkori szorongásokat, történetekkel segíthetjük a nehezebb élethelyzetek (például a gyász) feldolgozását. S persze arról a fontos érzelmi tényezőről se feledkezzünk meg, ami a mesélő és a mesehallgató között kialakul – a mese erősíti a bensőséges kapcsolatot, ami elalvás előtt különösen megnyugtató a gyermek számára.

Klasszikus, értéket képviselő, jórészt magyar gyerekkönyveket válogattunk össze, az ovis, kisiskolás korosztálynak ajánlva. Rövid ismertető a képekre kattintva olvasható.

 

Kapcsolódó összeállítás

Könyvpremier. A láthatatlan fonal – Meseterápia a szeretet erejéről

Könyvpremier. A láthatatlan fonal – Meseterápia a szeretet erejéről

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 + 4 =

hirdetés