Gyümölcskenyér minden jóval! Tojásfehérjével, minimális liszttel készül
Ezt a gyümölcskenyeret nagyon egyszerű elkészíteni. Nem kelt tésztából készül, liszttartalma minimális. Maradék tojásfehérje hasznosításához is jó recept, mivel nem tartalmaz tojássárgáját. Nagyon finom!
Hozzávalók
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
10 dkg vegyes aszalt gyümölcs – mazsola, vörösáfonya, sárgabarack, aszalt szilva apróra vágva
1/2 citrom leve
5 dkg durvára aprított dió
2-3 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál mák (egész mákot használtunk)
5 dkg apró darabokra tört (ét)csokoládé
10 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
a tészta színezéséhez 1 kávéskanál őrölt kurkuma (szép sárga színt ad a gyümölcskenyérnek, kis mennyiségben alig érezhető az íze)
Elkészítés
A lisztet, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk. Ha már elég kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot. Tovább verjük, majd beletesszük a citromlevet, végül a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Vajjal/margarinnal megkent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, hidegen szeleteljük.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.