Gyümölcskenyér minden jóval! Tojásfehérjével, minimális liszttel készül

Ezt a gyümölcskenyeret nagyon egyszerű elkészíteni. Nem kelt tésztából készül, liszttartalma minimális. Maradék tojásfehérje hasznosításához is jó recept, mivel nem tartalmaz tojássárgáját. Nagyon finom!

Hozzávalók

4 tojásfehérje

12 dkg porcukor

10 dkg vegyes aszalt gyümölcs – mazsola, vörösáfonya, sárgabarack, aszalt szilva apróra vágva

1/2 citrom leve

5 dkg durvára aprított dió

2-3 evőkanál kókuszreszelék

2 evőkanál mák (egész mákot használtunk)

5 dkg apró darabokra tört (ét)csokoládé

10 dkg liszt

1/2 teáskanál sütőpor

a tészta színezéséhez 1 kávéskanál őrölt kurkuma (szép sárga színt ad a gyümölcskenyérnek, kis mennyiségben alig érezhető az íze)

Elkészítés

A lisztet, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, az apróra tört csokoládét, a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk. Ha már elég kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot. Tovább verjük, majd beletesszük a citromlevet, végül a lisztes keveréket. Alaposan elkeverjük.

hirdetés 

hirdetés 

Vajjal/margarinnal megkent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, hidegen szeleteljük.

Fotó: Életszépítők

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

hirdetés