Kakaós-csokis piskóta

Ízvilágában hasonlít a brownie-ra, de másként készül: piskóta az alapja, amit kakaóval és durvára vágott étcsokoládéval, csipetnyi fahéjjal ízesítettünk, kevés vaj hozzáadásával tettünk zamatosabbá. Gyorsan elkészül, ha még töményebb kiadásban szeretnénk, csokoládé bevonattal tehetjük fel az i-re a pontot.

Hozzávalók közepes tepsihez

4 tojás szétválasztva

3 púpozott ek barna cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 tasak vaníliás cukor

fél mk őrölt fahéj

5 dkg durvára vágott étcsokoládé

3 dkg lágy vaj

3 ek liszt

1 késhegynyi sütőpor

csipetnyi só

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukrokkal keverjük fehéredésig, adjuk hozzá a kakaót, keverjük egyneművé, majd a végén elegyítsük hozzá a lágy vajat és a csokidarabokat.

A fehérjét verjük kemény habbá a csipetnyi sóval.

A sütőport keverjük hozzá a liszthez.

A fehérjehabot és a sütőporos lisztet felváltva adagoljuk a kakaós masszához. 

A lágy tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.

Ha kihűlt, bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, de máz nélkül is finom.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

hirdetés