Kakaós-csokis piskóta
Ízvilágában hasonlít a brownie-ra, de másként készül: piskóta az alapja, amit kakaóval és durvára vágott étcsokoládéval, csipetnyi fahéjjal ízesítettünk, kevés vaj hozzáadásával tettünk zamatosabbá. Gyorsan elkészül, ha még töményebb kiadásban szeretnénk, csokoládé bevonattal tehetjük fel az i-re a pontot.
Hozzávalók közepes tepsihez
4 tojás szétválasztva
3 púpozott ek barna cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
fél mk őrölt fahéj
5 dkg durvára vágott étcsokoládé
3 dkg lágy vaj
3 ek liszt
1 késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
Elkészítés
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukrokkal keverjük fehéredésig, adjuk hozzá a kakaót, keverjük egyneművé, majd a végén elegyítsük hozzá a lágy vajat és a csokidarabokat.
A fehérjét verjük kemény habbá a csipetnyi sóval.
A sütőport keverjük hozzá a liszthez.
A fehérjehabot és a sütőporos lisztet felváltva adagoljuk a kakaós masszához.
A lágy tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 25 percig.
Ha kihűlt, bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, de máz nélkül is finom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.