Pudingos cseresznyés pite zabpehellyel
Finom, mutatós süti – meggyel is elkészíthető.
Hozzávalók közepes tepsihez
Tésztához
12,5 dkg vaj vagy margarin
12 dkg finomliszt
10 dkg finom szemű zabpehely
6 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
4-5 ek tejföl
csipetnyi só
Pudinghoz
1 csomag vaníliás vagy tejszín ízű puding
4 dl tej
3 ek cukor
Tetejére
kb. 35 dkg megmosott, kimagozott cseresznye
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Inkább lágy, mint kemény tésztát kapunk. Felhasználásig tegyük kis időre a hűtőbe.
Főzzük meg a pudingot – 4 deci tej elegendő hozzá, sűrű pudingot kapunk.
A pudingot hagyjuk kicsit hűlni.
A tésztát nyomkodjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsuk rá a pudingot, majd halmozzuk rá a kimagozott cseresznyét.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.