Pudingos cseresznyés pite zabpehellyel

Finom, mutatós süti – meggyel is elkészíthető.

Hozzávalók közepes tepsihez

Tésztához

12,5 dkg vaj vagy margarin

12 dkg finomliszt

10 dkg finom szemű zabpehely

6 dkg cukor

1 tojás

fél csomag sütőpor

4-5 ek tejföl

csipetnyi só

Pudinghoz

1 csomag vaníliás vagy tejszín ízű puding

4 dl tej

3 ek cukor

Tetejére

kb. 35 dkg megmosott, kimagozott cseresznye

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. Inkább lágy, mint kemény tésztát kapunk. Felhasználásig tegyük kis időre a hűtőbe.

Főzzük meg a pudingot – 4 deci tej elegendő hozzá, sűrű pudingot kapunk.

A pudingot hagyjuk kicsit hűlni.

A tésztát nyomkodjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsuk rá a pudingot, majd halmozzuk rá a kimagozott cseresznyét.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig.

Fotó: Életszépítők

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 4 =

hirdetés