Gyógyhatású ízesítő: citromfű- és borsmentaszirup

A borsmentából és a citromfűből készített szirupot felhasználhatjuk teák ízesítéséhez, nyáron vízzel hígítva, lime- vagy citromlével ízesítve hűsítő italt készíthetünk belőle. 

Hozzávalók

2 csésze citromfű, apróra vágva

1 csésze bors- vagy fodormenta apróra vágva

2 csésze cukor

8 dl víz

 

Ahogyan én készítem

A vizet, a cukrot és az apróra vágott növényeket lassú tűzön forrásig melegítem. Forrás után még kb. 3 percig főzöm. Forrón kisebb üvegekbe töltöm, lezárom.

Tárolása: nem használok tartósítószert. Kis műanyag palackokba adagolom, majd a fagyasztóban tárolom. Fagyasztóból kivéve felengedem, megnyitás után a hűtőben tartom. Szörphöz a hígítási arány 2:1.

karcsi_konyhaja_logo

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =

hirdetés