Gyógyhatású ízesítő: citromfű- és borsmentaszirup
A borsmentából és a citromfűből készített szirupot felhasználhatjuk teák ízesítéséhez, nyáron vízzel hígítva, lime- vagy citromlével ízesítve hűsítő italt készíthetünk belőle.
Hozzávalók
2 csésze citromfű, apróra vágva
1 csésze bors- vagy fodormenta apróra vágva
2 csésze cukor
8 dl víz
Ahogyan én készítem
A vizet, a cukrot és az apróra vágott növényeket lassú tűzön forrásig melegítem. Forrás után még kb. 3 percig főzöm. Forrón kisebb üvegekbe töltöm, lezárom.
Tárolása: nem használok tartósítószert. Kis műanyag palackokba adagolom, majd a fagyasztóban tárolom. Fagyasztóból kivéve felengedem, megnyitás után a hűtőben tartom. Szörphöz a hígítási arány 2:1.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.