Virslis-sajtos batyu réteslapból
Kistányér rovatunkban elsősorban ovis, kisiskolás korú gyerekek számára ajánlunk recepteket, saját konyhánkból. Réteslap felhasználásával gyorsan összedobható a virslivel, sajttal töltött batyu. Szénhidráttartalma alacsonyabb, mint a többi tésztaételé, egy batyuhoz mindössze 3-4 darab kb. 10×10 centisre vágott réteslap szükséges.
Hozzávalók 3 batyuhoz
12 db 10×10 centis négyzetre vágott réteslap
1 kicsi (70 g) sűrített paradicsom – ketcuppal is elkészíthető. A paradicsompüré mellett szól, hogy nem tartalmaz hozzáadott ízesítőanyagot, sót, cukrot
9 db mini pulykavirsli (a Sága mini pulykavirslije kifejezetten gyerekeknek készül; szója-, glutén- és laktózmentes, hústartalma 80%, hozzáadott E-, B6-vitamint, kalciumot, folsavat tartalmaz)
kb. 10-12 dkg reszelt félkemény sajt (Trappista, Edami, Gouda, Chedar…tetszés szerint)
sózni szükségtelen a sajt sótartalma miatt
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A bolti réteslapot hajtogassuk ki, az alsó harmadát vágjuk le úgy, hogy 10×10 centis négyzetlapokat kapjunk. A réteslapokat szedjük szét, majd rétegezzük az alábbi módon: az alsó réteslapot kenjük meg sűrített paradicsommal, tegyünk rá egy réteslapot, kenjük meg paradicsommal, szórjunk rá kevés reszelt sajtot, újabb réteslap, paradicsompüré, sajt, 3 mini virsli. A réteslapok csücskeit fogjuk össze és óvatosan emeljük át a batyut olíva olajjal vékonyan kikent muffin formába. Szórjunk rá reszelt sajtot.
A hozzávalók három muffinhoz elegendőek. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig. Melegen, hidegen is finom.
A gyerekek imádják a feldíszített ételeket. Kis zászlócskákat gyorsan, egyszerűen készíthetünk fogvájóból, dekorációs ragasztószalagból.
Fotó: Életszépítők
Várjuk a kicsik kedvenc receptjeit! A legjobbakat örömmel közkinccsé tesszük. Ide küldhetitek a recepteket és az ételfotókat: szerkesztoseg@eletszepitok.hu. Tárgy mezőbe írjátok: Kistányér
Alapító-főszerkesztő
Több mint 20 évet töltöttem az írott média világában újságíróként, szerkesztőként, megyei és országos lapoknál.
Az eletszepitok.hu online életmód magazint 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszatértem eredeti hivatásomhoz, általános és középiskolásokkal foglalkozom. Érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a tanulásmódszertan, a pályaorientáció, a szociális kompetencia- és a készségfejlesztés áll.
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán diplomáztam, majd az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem el felsőfokú szakképzést. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében szereztem mesterdiplomát. Évek óta alkalmazom általános iskolások körében az Igazgyöngy művészeti iskola „Szociális kompetenciafejlesztés vizuális neveléssel” módszertanát.
MÚOSZ-tag vagyok, az Idősügyi és Szociális párbeszéd Szakosztály, valamint a Társadalompolitikai Szakosztály tagja.