Gyorsan finomat! Sajtos-virslis kosárkák
Saját kreálmány, a család, főképp jó étvágyú óvodásunk, egyik kedvence lett. Ízletes és laktató, tartalmas, meleg vacsora (hidegen is finom). Gyorsan összeállítható.
Hozzávalók 10 darab kosárkához
Fél csomag mirelit levelestészta (250 gramm)
3 virsli felkarikázva
5 dkg reszelt sajt (trappista, parmezán) + szóráshoz kb. 2 dkg
fél doboz 20 v. 25 %-os tejföl
3-4 szelet bacon (felezve, harmadolva)
2 ek. rétesliszt
2 tojás
csipet só
Elkészítés
A levelestésztát 1-2 óráig hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, majd nyújtsuk kb. 3-4 milliméteresre. Nagyobb pogácsa kiszúróval szaggassunk belőle köröket, és tegyük muffinsütő formába (ld. fotó). A tésztára tegyünk egy-egy kisebb szelet bacont.
A tojást a tejföllel, a reszelt sajttal verjük fel, sózzuk, keverjük hozzá a réteslisztet, majd 1-1,5 evőkanálnyi adagokat kanalazzunk a tésztára.
Tegyünk mindegyikre 3-4 szelet vékonyan felkarikázott virslit. Szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük aranybarnára.
Mustárral, ketcuppal, zöld salátával tálaljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.