Csokis brownie jégkrémmel, fagyival
Brownie, a csokoládés álomdesszert az amerikaiak találmánya, a tengerentúlról indult világhódító útjára. A titka a csokoládéban rejlik – nem szabad spórolni vele, lehetőleg jó minőségű étcsokoládéból készítsük! Madártej jégkrémmel vagy vaníliafagyival tálalva isteni, a fotón látható módon brownie szendvicset is készíthetünk.
Hozzávalók:
5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás, 10 dkg cukor, fél tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, 7,5 dkg liszt
Elkészítése:
A vajat vagy a margarint egy nagyobb tálban gőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és kevergessük, amíg a csoki nagyjából feloldódik a vajban. Hagyjuk a masszát egy kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a 2 egész tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a diót és a lisztet.
A masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 20 percig 180-as hőfokon. Akkor jó a tésztája, ha a brownie belseje még lágy a sütés végén. Langyosan szeleteljük fel, de a formából csak akkor ajánlatos kivenni, ha teljesen kihűlt.
Kevés kakaóporral vagy csokiforgáccsal díszíthető, vaníliafagyival vagy madártej jégkrémmel tálaljuk. Isteni!
Nyitókép: nostressrecipes.com
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.