Csokis brownie jégkrémmel, fagyival

Brownie, a csokoládés álomdesszert az amerikaiak találmánya, a tengerentúlról indult világhódító útjára. A titka a csokoládéban rejlik – nem szabad spórolni vele, lehetőleg jó minőségű étcsokoládéból készítsük! Madártej jégkrémmel vagy vaníliafagyival tálalva isteni, a fotón látható módon brownie szendvicset is készíthetünk.

Hozzávalók:

5 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás, 10 dkg cukor, fél tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, 7,5 dkg liszt

Elkészítése:

A vajat vagy a margarint egy nagyobb tálban gőz felett olvasszuk meg, adjuk hozzá az apróra vágott étcsokoládét, és kevergessük, amíg a csoki nagyjából feloldódik a vajban. Hagyjuk a masszát egy kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a 2 egész tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a diót és a lisztet.

A masszát öntsük kivajazott, lisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük 20 percig 180-as hőfokon. Akkor jó a tésztája, ha a brownie belseje még lágy a sütés végén. Langyosan szeleteljük fel, de a formából csak akkor ajánlatos kivenni, ha teljesen kihűlt.

Kevés kakaóporral vagy csokiforgáccsal díszíthető, vaníliafagyival vagy madártej jégkrémmel tálaljuk. Isteni!

Nyitókép: nostressrecipes.com

 

Ajánló

gesztenyesparna1_600_400

Töltött párnácskák

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − kilenc =

hirdetés