A szuflé csak frissen jó! Bevált recept csokifelfújthoz

Sokféle recept van csokifelfújthoz, az alábbi változat kevés liszttel és vajjal készül. A könnyű szuflé titka a megfelelő keménységűre felvert tojáshab és a sütési hőfok: forró sütőben, gyorsan süssük.

Hozzávalók 6 szufléformához

15 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé

3 szobahőmérsékletű tojás szétválasztva

szufle5 dkg lágy vaj

3-4 dkg finomliszt

12 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

csipet só

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 220 fokon.

A csokoládét törjük össze, és vízgőz felett olvasszuk fel. A végén keverjük hozzá a vajat, a sót.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a tojássárgákat.

A masszából vegyünk ki egy keveset, és a lisztet keverjük hozzá. Ha már csomómentes, a lisztes-csokis részt keverjük hozzá a csokishoz.

A tojásfehérjét verjük nagyon kemény habbá, apránként adagolva hozzá a kétféle cukrot.

A kemény habot elnagyolt mozdulatokkal keverjük hozzá a csokis részhez.

Adagoljuk alaposan kivajazott, lisztezett vagy finom zsemlemorzsával meghintett szufléformákba a masszát, és 200-as hőfokon süssük 12-15 percig.

Tippek: ha nincs szufléformánk, kisebb tűzálló tálkákban is megsüthetjük. A szuflé hidegen hamar összeesik, sütés után tálaljuk.

hirdetés 

hirdetés 

Receptajánló

Csokis-diós kocka – Gasztrobloggerek kedvenc receptjei (5.)

Csokis-diós kocka

Nagyon csokis amerikai brownie

Nagyon csokis amerikai brownie

Csokitorta egyszerűen

Csokitorta egyszerűen

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − hat =

hirdetés