A szuflé csak frissen jó! Bevált recept csokifelfújthoz
Sokféle recept van csokifelfújthoz, az alábbi változat kevés liszttel és vajjal készül. A könnyű szuflé titka a megfelelő keménységűre felvert tojáshab és a sütési hőfok: forró sütőben, gyorsan süssük.
Hozzávalók 6 szufléformához
15 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé
3 szobahőmérsékletű tojás szétválasztva
5 dkg lágy vaj
3-4 dkg finomliszt
12 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 220 fokon.
A csokoládét törjük össze, és vízgőz felett olvasszuk fel. A végén keverjük hozzá a vajat, a sót.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a tojássárgákat.
A masszából vegyünk ki egy keveset, és a lisztet keverjük hozzá. Ha már csomómentes, a lisztes-csokis részt keverjük hozzá a csokishoz.
A tojásfehérjét verjük nagyon kemény habbá, apránként adagolva hozzá a kétféle cukrot.
A kemény habot elnagyolt mozdulatokkal keverjük hozzá a csokis részhez.
Adagoljuk alaposan kivajazott, lisztezett vagy finom zsemlemorzsával meghintett szufléformákba a masszát, és 200-as hőfokon süssük 12-15 percig.
Tippek: ha nincs szufléformánk, kisebb tűzálló tálkákban is megsüthetjük. A szuflé hidegen hamar összeesik, sütés után tálaljuk.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.