Sütés nélkül finomat: citrusos tiramisu

Látványos, különleges citrusos ízvilágú desszert a klasszikus kávés tiramisu mintájára. A tiramisuhoz hasonlóan sütés nélkül készül.

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához

1 csomag babapiskóta (25 dkg)

Krémhez

50 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

2 ek tejföl

2 lime leve

3 lime héja

2 kupica Limoncello likőr (kb. 8 cl)

3 ek cukor

5 dkg kandírozott citrom

Sziruphoz

1 dl Limoncello

1 dl víz

2 lime leve

1 lime reszelt héja

2 ek porcukor

1 tk zselatin

Elkészítés

A tortaformát béleld ki folpackkal úgy, hogy minden oldalon túllógjon.

Szirup

Készítsd el a szirupot: 1 deci Limoncello, 1 deci víz, 2 lime leve és reszelt héja, kevés cukor összekeverve egy tálkában. Ebbe a szirupba kell gyors mozdulattal megmártogatni a babapiskótákat. (Áztatni nem szabad!) 

Krém

A mascarponét keverd simára a porcukorral. Add hozzá a lime reszelt héját, a tejfölt, a Limoncellót. A tejszínt verd kemény habbá! (Ha híg maradna, érdemes kevés zselatin fix-szel javítani az állagán.) A tejszínt is keverd a sajtkrémhez, majd a lime levét és a kandírozott citromot. Érdemes megkóstolni, hogy megfelelő-e az édessége, ha szükséges, édesítsd!

Összeállítás

Sorakoztass egy réteg szirupos babapiskótát a tortaforma aljára.

A krém harmadát simítsd a babapiskótára, majd ismételd a rétegezést.

Az elkészült sütit fedd le alaposan folpackkal és tedd legalább egy napra a hűtőbe, hogy az ízei jól összeérjenek.

A megmaradt szirupot melegítsd össze kevés zselatinnal, hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd csorgasd a süteményre. A tortát a lime reszelt héjával és lime karikákkal díszítheted.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + hat =

hirdetés