Epres tiramisu tojásmentes krémmel

Gyorsan elkészíthető, nem kell sütni. A krém nem tartalmaz tojást. Friss málnával is elkészíthető szezonban.

Hozzávalók

250 g babapiskóta

1,5 dl presszókávé

25 dkg mascarpone

4 dl habtejszín

70 dkg eper

1 kk citromsav

cukor ízlés szerint

2:1 zselésítő (használati utasításnak megfelelő mennyiség)

1 tasak habfixáló

0,5 dl eperlikőr (elhagyható)

 

Elkészítés

Készítsük el az eperdzsemet! Fél kiló epret vágjunk félbe, hintsük meg 10-15 dkg cukorral és a citromsavval. Forraljuk fel, főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a zselésítőt. Keverjük el benne és főzzük még 2 percet. Hagyjuk hűlni.

Főzzünk egy presszókávét, majd öntsük egy tálba.

A mascarponét kanalazzuk egy másik tálba, adjuk hozzá az eperdzsem háromnegyedét és az eperlikőrt (a likőr elhagyható).
A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd a habot is keverjük a krémhez.

Válasszunk ki egy közepes, magas falú, tetszőleges formájú edényt – béleljük ki fóliával.
A piskótákat mártsuk a kávéba (ne áztassuk!) és rakjuk ki vele az edény alját.
Tegyünk rá pár szem epret és eperdzsemet, majd vastagon kenjük rá a krémet.
A rétegezést ismételjük, amíg tart az alapanyag.

Ha elkészültünk, hajtogassuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe (legalább fél napig hűtsük, hagyjuk az ízeket összeérni).
Tálalás előtt friss eperszeletekkel díszítsük.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem… kreatív gasztroblog >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

hirdetés