Epres tiramisu tojásmentes krémmel
Gyorsan elkészíthető, nem kell sütni. A krém nem tartalmaz tojást. Friss málnával is elkészíthető szezonban.
Hozzávalók
250 g babapiskóta
1,5 dl presszókávé
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
70 dkg eper
1 kk citromsav
cukor ízlés szerint
2:1 zselésítő (használati utasításnak megfelelő mennyiség)
1 tasak habfixáló
0,5 dl eperlikőr (elhagyható)
Elkészítés
Készítsük el az eperdzsemet! Fél kiló epret vágjunk félbe, hintsük meg 10-15 dkg cukorral és a citromsavval. Forraljuk fel, főzzük 1-2 percig, majd adjuk hozzá a zselésítőt. Keverjük el benne és főzzük még 2 percet. Hagyjuk hűlni.
Főzzünk egy presszókávét, majd öntsük egy tálba.
A mascarponét kanalazzuk egy másik tálba, adjuk hozzá az eperdzsem háromnegyedét és az eperlikőrt (a likőr elhagyható).
A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, majd a habot is keverjük a krémhez.
Válasszunk ki egy közepes, magas falú, tetszőleges formájú edényt – béleljük ki fóliával.
A piskótákat mártsuk a kávéba (ne áztassuk!) és rakjuk ki vele az edény alját.
Tegyünk rá pár szem epret és eperdzsemet, majd vastagon kenjük rá a krémet.
A rétegezést ismételjük, amíg tart az alapanyag.
Ha elkészültünk, hajtogassuk rá a fóliát és tegyük a hűtőbe (legalább fél napig hűtsük, hagyjuk az ízeket összeérni).
Tálalás előtt friss eperszeletekkel díszítsük.
Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem… kreatív gasztroblog >>
Mindent szeretek ami kreatív, fontos számomra, hogy valamit alkossak. Foglalkoztam ólomüveggel, kisebb kerámiákkal, lakberendezéssel… Aztán hirtelen felindulásból létrehoztam a Csak mert szeretem gasztroblogot, mert a főzést is kreatív tevékenységnek tartom. A receptek, ételek megörökítése a fotózást is behozta az életembe, így sikerült egy újabb szenvedélyt felfedeznem magamnak.