Habos diós sütemény! Rita receptje

Háromrétegű habos diós sütemény – klasszikus házi édesség, melyet hétvégékre, jeles alkalmakra érdemes elkészíteni. Tíz tojásból készül, dióval, ezért nem tartozik a legolcsóbb édességek közé, de nagyon dekoratív és szinte mindenki szereti, az íze mennyei. Íme, a recept!

Hozzávalók a tésztához

6 tojássárgája

20 dkg porcukor

2 evőkanál víz

15 dkg darált dió

5 dkg finomliszt

fél csomag sütőpor

Elkészítés

A tojássárgákat a porcukorral, a vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport, s alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s óvatosan a diós masszához keverjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

 

Hozzávalók a sárga krémhez

4 tojássárgája

1 púpozott evőkanál finomliszt

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg porcukor

2 dl tej

15 dkg margarin

Elkészítés

A tojássárgákat a liszttel, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tejjel simára keverjük. Lábasban lassú tűzön besűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 15 dkg margarint.

A krémet a diós tésztára kenjük.

Hozzávalók a fehér habhoz

4 tojásfehérje

20 dkg kristálycukor

Elkészítés

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük. A habot a sárga krémre kenjük, végül csokit reszelünk rá (próbáljuk ki sportcsokival!).

 

Babicz Rita

Recept, fotók: Babicz Rita

 

Ajánló

Évi túrós pogácsája

Évi túrós pogácsája

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

hirdetés