Gluténmentes finomság: rizslisztes palacsinta mézes sárgabarackkal töltve

A hófehér, gluténmentes rizsliszt finomra őrölt rizsből készül; kelt tészták kivételével helyettesíthető vele a búzaliszt. Ételek sűrítésére is jól használható – kiváltható vele az étkezési keményítő. A rizslisztes palacsinta állaga kissé más, mint a búzalisztes változaté. Érdemes a tésztáját kissé vastagabbra készíteni, mert vékonyan könnyen törik.

Hozzávalók 6-7 darabhoz

3 egész tojás

1,5 dl tej

1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz (tisztán tejjel is elkészíthető – összesen kb. 2,5 dl folyadékot vesz fel)

2 ek olaj

csipetnyi só

fél tasak vaníliás cukor vagy 1 ek cukor (elhagyható)

8 dkg rizsliszt

+ olaj a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat egy tálban verjük fel. Adjuk hozzá a sót, a cukrot, az olajat, majd felváltva adagolva keverjük hozzá a lisztet és a tejet-vizet. Ügyeljünk arra, hogy a tészta csomómentes legyen.

Felhevített, kevés olajjal kikent serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. Amire figyeljünk: a rizsliszt nem olyan finom őrlésű, mint a búza finomliszt (a rétesliszthez hasonlítható), ezért könnyen leülepedik, így mindig keverjük össze a tésztát, mielőtt a következő adagot kisütjük.

rizslisztespalacsinta2

A fotókon látható rizspalacsintákat friss, apróra vágott, kevés mézzel kevert sárgabarackkal töltöttük meg.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Zabpehelylisztes palacsinta

Zabpehelylisztes palacsinta

Mézes kókuszpalacsinta. Gluténmentes recept

Mézes kókuszpalacsinta. Gluténmentes recept

Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta

Reformdesszert: zabpehelylisztes banánpalacsinta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + három =

hirdetés