Gluténmentes finomság: rizslisztes palacsinta mézes sárgabarackkal töltve
A hófehér, gluténmentes rizsliszt finomra őrölt rizsből készül; kelt tészták kivételével helyettesíthető vele a búzaliszt. Ételek sűrítésére is jól használható – kiváltható vele az étkezési keményítő. A rizslisztes palacsinta állaga kissé más, mint a búzalisztes változaté. Érdemes a tésztáját kissé vastagabbra készíteni, mert vékonyan könnyen törik.
Hozzávalók 6-7 darabhoz
3 egész tojás
1,5 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz (tisztán tejjel is elkészíthető – összesen kb. 2,5 dl folyadékot vesz fel)
2 ek olaj
csipetnyi só
fél tasak vaníliás cukor vagy 1 ek cukor (elhagyható)
8 dkg rizsliszt
+ olaj a sütéshez
Elkészítés
A tojásokat egy tálban verjük fel. Adjuk hozzá a sót, a cukrot, az olajat, majd felváltva adagolva keverjük hozzá a lisztet és a tejet-vizet. Ügyeljünk arra, hogy a tészta csomómentes legyen.
Felhevített, kevés olajjal kikent serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. Amire figyeljünk: a rizsliszt nem olyan finom őrlésű, mint a búza finomliszt (a rétesliszthez hasonlítható), ezért könnyen leülepedik, így mindig keverjük össze a tésztát, mielőtt a következő adagot kisütjük.
A fotókon látható rizspalacsintákat friss, apróra vágott, kevés mézzel kevert sárgabarackkal töltöttük meg.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.