Sissi kedvenc csemegéje. Így készül a kandírozott ibolya!

Az ibolya ehető virág, ízesíthetünk és dekorálhatunk is vele tortákat, desszerteket. A kandírozott ibolya Erzsébet királyné – Sissi – egyik kedvenc csemegéje volt. Elkészítése egyszerű, de időigényes, pepecselős munka.

Hozzávalók

1 enyhén felvert tojásfehérje

kis tálnyi kristálycukor

csészényi száras ibolyavirág

Elkészítés

 

A virágokat enyhe hideg vízsugár alatt mossuk meg, tegyük konyhai papírtörlőre és szárítsuk meg.

A szirmokat száradás után ecsettel kend át a meglazított tojásfehérjével, majd a virágokat a száruknál fogva mártsd a cukorba. A felesleges cukrot fújd le róla, a virágokat terítsd sütőpapírra. Egy napig szárítsd a napon vagy szellős, meleg helyiségben. Fűtésidényben a radiátoron szárítható.

A kandírozott ibolya légmenetesen lezárva sokáig eláll. Süteményeket díszíthetünk vele, de önmagmában is ízletes csemege. Szárítás után por állagúvá is őrölhető.

Fotó: whatscookinginyourworld.blogspot.hu, B. Csánk Györgyi, Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizenegy =

hirdetés