Sissi kedvenc csemegéje. Így készül a kandírozott ibolya!
Az ibolya ehető virág, ízesíthetünk és dekorálhatunk is vele tortákat, desszerteket. A kandírozott ibolya Erzsébet királyné – Sissi – egyik kedvenc csemegéje volt. Elkészítése egyszerű, de időigényes, pepecselős munka.
Hozzávalók
1 enyhén felvert tojásfehérje
kis tálnyi kristálycukor
csészényi száras ibolyavirág
Elkészítés
A virágokat enyhe hideg vízsugár alatt mossuk meg, tegyük konyhai papírtörlőre és szárítsuk meg.
A szirmokat száradás után ecsettel kend át a meglazított tojásfehérjével, majd a virágokat a száruknál fogva mártsd a cukorba. A felesleges cukrot fújd le róla, a virágokat terítsd sütőpapírra. Egy napig szárítsd a napon vagy szellős, meleg helyiségben. Fűtésidényben a radiátoron szárítható.
A kandírozott ibolya légmenetesen lezárva sokáig eláll. Süteményeket díszíthetünk vele, de önmagmában is ízletes csemege. Szárítás után por állagúvá is őrölhető.
Fotó: whatscookinginyourworld.blogspot.hu, B. Csánk Györgyi, Csak mert szeretem kreatív gasztroblog
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.