Nem kell keleszteni! Márványkuglóf élesztő nélkül
Kelesztés, dagasztás nélkül is süthetünk kuglófot, az élesztőt a sütőporral helyettesítve.
Hozzávalók
30 dkg liszt
25 dkg lágy margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
3-3,5 dl tej
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
Egy nagyobb tálban a lágy margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, végül a citrom levét és héját. Az egészet jól kikeverjük.
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva, kis adagokban kezdjük hozzákeverni a tojásos-vajas részhez.
Lágy tésztát kapunk. A felét öntsük a kivajazott, lisztezett sütőformába, a tészta másik feléhez pedig keverjük hozzá a kakaót.
A kakaós és a fehér masszát öntsük felváltva a kivajazott, lisztezett kuglófformába. Fakanál nyelével kicsit meg is keverhetjük.
180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 20-25 percig alufóliával letakarva, majd mérsékeljük a sütési hőfokot 160-ra, és süssük további 15-20 percig (alufólia nélkül).
A tésztát a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd egy tálra borítsuk ki s hintsük meg szőlőcukorral vagy porcukorral.
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.