Kreatív gasztroajándék: fűszeres forró csoki díszüvegben

Kisebb, közepes befőttes üveg felhasználásával mutatós gasztroajándékot készíthetünk: nemcsak keksz, hanem fűszeres forró csoki száraz összetevőit is rétegelhetjük üvegbe. 

Hozzávalók 220 ml befőttes üveghez

3 dkg cukrozatlan kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalom)

2 tk őrölt fahéj

1 mk őrölt szegfűszeg (vagy őrölt kardamom)

kb. 3 dkg barna cukor

kb. 4 dkg szőlőcukor vagy xilit (vagy porcukor) két részletben rétegelve

kb. 3 dkg apróra vágott étcsokoládé legalább 65%-os (amennyi teljesen megtölti az üveget)

csipetnyi só

Összeállítás

Az üveget és a fedelét forró vízben sterilizáld. Mérd ki az összetevőket, majd rétegelve öntsd a száraz üvegbe. Az étcsokit késsel vágd apróra, ez kerüljön a tetejére.

Az üveget zárd le légmentesen, majd díszítsd tetszés szerint. Felhasználási útmutatót is mellékelhetsz hozzá. Az üveg tartalmát ugyanis felhasználás előtt alaposan össze kell keverni. A keverékből 1-3 evőkanálnyi mennyiség elegendő 2-3 deci forró tejhez. 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + tizenhat =

hirdetés