Kreatív gasztroajándék: fűszeres forró csoki díszüvegben
Kisebb, közepes befőttes üveg felhasználásával mutatós gasztroajándékot készíthetünk: nemcsak keksz, hanem fűszeres forró csoki száraz összetevőit is rétegelhetjük üvegbe.
Hozzávalók 220 ml befőttes üveghez
3 dkg cukrozatlan kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalom)
2 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg (vagy őrölt kardamom)
kb. 3 dkg barna cukor
kb. 4 dkg szőlőcukor vagy xilit (vagy porcukor) két részletben rétegelve
kb. 3 dkg apróra vágott étcsokoládé legalább 65%-os (amennyi teljesen megtölti az üveget)
csipetnyi só
Összeállítás
Az üveget és a fedelét forró vízben sterilizáld. Mérd ki az összetevőket, majd rétegelve öntsd a száraz üvegbe. Az étcsokit késsel vágd apróra, ez kerüljön a tetejére.
Az üveget zárd le légmentesen, majd díszítsd tetszés szerint. Felhasználási útmutatót is mellékelhetsz hozzá. Az üveg tartalmát ugyanis felhasználás előtt alaposan össze kell keverni. A keverékből 1-3 evőkanálnyi mennyiség elegendő 2-3 deci forró tejhez.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.