Kreatív gasztroajándék: fűszeres forró csoki díszüvegben

hirdetés

Kisebb, közepes befőttes üveg felhasználásával mutatós gasztroajándékot készíthetünk: nemcsak keksz, hanem fűszeres forró csoki száraz összetevőit is rétegelhetjük üvegbe. 

Hozzávalók 220 ml befőttes üveghez

3 dkg cukrozatlan kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalom)

2 tk őrölt fahéj

1 mk őrölt szegfűszeg (vagy őrölt kardamom)

kb. 3 dkg barna cukor

kb. 4 dkg szőlőcukor vagy xilit (vagy porcukor) két részletben rétegelve

kb. 3 dkg apróra vágott étcsokoládé legalább 65%-os (amennyi teljesen megtölti az üveget)

csipetnyi só

Összeállítás

Az üveget és a fedelét forró vízben sterilizáld. Mérd ki az összetevőket, majd rétegelve öntsd a száraz üvegbe. Az étcsokit késsel vágd apróra, ez kerüljön a tetejére.

Az üveget zárd le légmentesen, majd díszítsd tetszés szerint. Felhasználási útmutatót is mellékelhetsz hozzá. Az üveg tartalmát ugyanis felhasználás előtt alaposan össze kell keverni. A keverékből 1-3 evőkanálnyi mennyiség elegendő 2-3 deci forró tejhez. 

Kreatív gasztroajándék: üvegbe zárt diós-kakaós keksz

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás