Pudingos-epres kevert süti
Gyorsan, könnyen összeállítható epres sütemény. Friss eperrel az igazi, de mirelit eperből is elkészíthető.
Hozzávalók 20-30 cm-es magas falú tepsihez
Kevert tészta
25 dkg liszt
4 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 dl tej
1 dl olaj
csipetnyi só
Sűrű puding
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
4-5 ek cukor (ízlés szerint édesítsük)
kb. 40 dkg friss eper – mirelit eperrel is elkészíthető
Elkészítés
A megadott hozzávalókból sűrű pudingot főzünk. Ha kész, félretesszük.
Összeállítjuk a tésztát: a tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrokat, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, kevés sót teszünk bele és ezt is összekeverjük. Végül több részletben mehet bele a liszt. Egyneművé keverjük (kézzel vagy géppel), a piskótatésztánál kissé sűrűbb masszát kapunk.
A masszát sütőpaprral bélelt tepsibe öntjük. A tésztára rákanalazzuk a sűrű pudingot, majd belenyomkodjuk a megtisztított epret.
Előmelegített sütőben, alsó-felső módban sütjük 180-as hőfokon. Sütési idő kb. 25 perc.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.