Gyorsan finomat: tejfölös piskóta minden jóval
Gyorsan megvan, s mivel sokféleképpen ízesíthető – megunhatatlan.
Hozzávalók kisebb tepsihez
3 tojás szétválasztva
fél kis poharas tejföl
3 ek finomliszt
3 ek porcukor
1/2 tasak vaníliás cukor
csipetnyi só
1 tk sütőpor
nagyobb maréknyi mennyiség az alábbiak keverékéből: durvára vágott dió, durvára vágott étcsokoládé (ízesített is lehet), vörösáfonya, 1-2 cm reszelt friss gyömbér
Elkészítés
A tojásfehérjét csipenyi sóval verjük kemény habbá.
A tojássárgákat a cukrokkal keverjük fehéredésig, keverjük hozzá a tejfölt is.
A tojásfehérjét és a habos sárgáját keverjük finom mozdulatokkal össze, majd a sütőporral összekevert lisztet apránként szitáljuk hozzá, keverjük össze. A legvégén forgassuk hozzá a maréknyi diót, csokit, áfonyát, reszelt gyömbért.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tepsibe
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.