Gyorsan finomat: tejfölös piskóta minden jóval

Gyorsan megvan, s mivel sokféleképpen ízesíthető – megunhatatlan.

Hozzávalók kisebb tepsihez

3 tojás szétválasztva

fél kis poharas tejföl

3 ek finomliszt

3 ek porcukor

1/2 tasak vaníliás cukor

csipetnyi só

1 tk sütőpor

nagyobb maréknyi mennyiség az alábbiak keverékéből: durvára vágott dió, durvára vágott étcsokoládé (ízesített is lehet), vörösáfonya, 1-2 cm reszelt friss gyömbér

Elkészítés

A tojásfehérjét csipenyi sóval verjük kemény habbá.

A tojássárgákat a cukrokkal keverjük fehéredésig, keverjük hozzá a tejfölt is.

A tojásfehérjét és a habos sárgáját keverjük finom mozdulatokkal össze, majd a sütőporral összekevert lisztet apránként szitáljuk hozzá, keverjük össze. A legvégén forgassuk hozzá a maréknyi diót, csokit, áfonyát, reszelt gyömbért.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt közepes tepsibe

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 20-25 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 2 =

hirdetés